Foto: RTS

Poslije finala Srbija opena, Novak Đoković je upriličio malu svečanost na kojoj je uručio priznanja ljudima koji su imali veliki uticaj na njegovu uspješnu karijeru - Marijanu Vajdi, Gerhardu Griču, Miljanu Amanoviću i Nikoli Piliću.

 
Đoković je iskoristio boravak u Beogradu kako bi njegovi navijači mogli da pozdrave aplauzom ljude koji su najboljem teniseru svijeta pomogli da bude to što jeste.

Posebna priznanja dobili su njegov dugogodišnji trener Marijan Vajda, kondicioni trener Gerhard Grič, fizioterapeut Miljan Amanović, ali i Novakov "teniski otac" Nikola Pilić.
 
"Iako sam završio saradnju sa Marijanom, Džidžijem i Miljanom, nisam imao priliku da ih sve okupim na jednom mestu i da obilježim jednu eru koju smo proveli zajedno. Napravili smo velike stvari u svijetu tenisa i dugujem im veliku zahvalnost, pa sam iskoristio priliku da ih okupim i da im dam neki znak pažnje", rekao je Novak.
 
Posebno emotivan bio je Nikola Pilić, koji se publici u Beogradu obratio u suzama.
 
"Ne znam šta da kažem. Izuzetna mi je čast da sam ovdje. Jedna ispravka, nije jedan od najboljih svih vremena, već najbolji svih vremena. U konkurenciji Federera, Nadala, Marija i ostalih, 366 sedmica da budeš broj 1 - to je više od sedam godina. Po mom skromnom ubeđenju trebaće hiljadu godina da se taj rekord obori. Srđan i Dijana mene i moju suprugu su tretirali kao porodicu. Za 60 godina iskustva, ovo je najbolja publika koju sam u svom životu vidjeo. Možete biti ponosni da u ovoj državi postoji jedan kao što je Novak Đoković. Za Novaka sam vezan i želim mu sve najbolje - on je najbolji igrač svih vremena", završio je Pilić, kojeg je beogradska publika pozdravila gromoglasnim aplauzima.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )