Foto: srpskainfo.com

Tokom prethodnog dana u Čačak su stigli rezultati 54 uzorka testiranih, od čega su u Čačku potvrđena četiri nova slučaja pozitivnih na virus korona i jedan u Gornjem Milanovcu.

Preminula je jedna osoba koja je bila na respiratoru u bolnici u Čačku, saopštio je danas Radni tim za praćenje širenja virusa korona.


U Gornjem Milanovcu, zajedno sa jednom novozaraženenom osobom, do danas je registrovano ukupno 19 zaraženih osoba virusom korona, od kojih je jedna nažalost preminula, a dvoje je izliječeno, rekao je danas Dejan Kovačević, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac.


Dodaje da se očekuju rezultati za još oko 19 osoba i to u toku današnjeg dana.


Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja dvije osobe iz Opšte bolnice prebačena su u KC Kragujevac, a u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu nalazi se devet osoba pozitivnih na virus korona.


Za pet pacijenata urađeni su kontrolni testovi i oni su već duže vrijeme u dobrom opštem stanju.

– Tokom jučerašnjeg dana kod dva pacijenta došlo je do iznenadnog pogoršanja respiratornog statusa i prebačeni su u Klinički centar Kragujevac. U pitanju su pacijenti starije životne dobi, kod kojih se zdravstveni status brže mijenja – rekao je Predrag Šutić, v.d. direktora Opšte bolnice.

Najmladji pacijent sa područja milanovačke opštine ima dvadeset sedam godina, a najstariji oko 80. Ukupan broj pozitivnih na korona virus u Čačku sada je 53, Lučanima tri i Ivanjici jedan.


U Moravičkom okrugu od početka epidemije novog virusa korona potvrđeno je 76 zaraženih osoba. U prijemno trijažnoj ambulanti Opšte bolnice bilo je sedam pregleda i jedan prijem.


Tokom jučerašnjeg dana, kako se navodi, u bolnici je preminuo bolesnik koji je bio na respiratoru, tako da je sada ukupan broj umrlih od korona virusa na teritoriji grada Čačka sedam, a u Gornjem Milanovcu i Ivanjici po jedan, što je ukupno devet u Moravičkom okrugu.


U ambulanti Ljubić obavljeno je 16 pregleda, od toga devet osoba imalo je povišenu temperaturu, četiri su upućena na laboratorijske analize, jedan na uzimanje brisa, a urađen je i jedan brzi test koji je bio negativan.


U izolacionoj sobi Doma zdravlja pregledana su četiri pacijenta sa povišenom temperaturom i jedan od njih upućen je na testiranje. U hali u Atenici, privremenoj bolnici za pacijente sa lakom kliničkom slikom, i dalje je pet pacijenata. Policijska uprava navela je da je 265 osoba u samoizolaciji.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )