Foto: srpskainfo.com

U posljednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 14.444 osoba, njih je 3.236 pozitivno, dok je nažalost 44 osobe preminulo.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi 269 pacijenta.

Dosadašnji crni dnevni korona rekordi su: najviše pozitivnih u jednom danu – 7.999, najviše ljudi na respiratorima – 353, najviše testiranih – 22.837 i najviše preminulih – 69

Podsjećamo, prvi kontigent ruske vakcine protiv korona virusa Sputnjik V stigao je na Institut Torlak.

– Na kraju smo teške godine. Međutim, imamo lijepe vesti. još jedan lijep i vrlo značajan dan za Srbiju. Ja mislim da smo mi jedina zemlja kojha trenutno ima dvije vakcine različitog proizvođača – kazao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

On je napomenuo da smo danas dobili 2.400 doza Sputnjika V.

– U ovom trenutku imamo dva jaka aduta da se mnogo ozbiljnije suprotstavimo koroni i da konačno završimo priču sa ovom epidemijom. Iakoristio bih priliku da apelujem na sve građane da je vakcina jedino sredstvo koje nam može pomoći i da se odazovete masovnoj vakcinaciji – dodao je on.

Đerlek je kazao da već 4. januara dolazi novi kontigent Fajzerove vakcine od 20.000 vakcina, dok se za Sputnjik V očekuje da bude u primjeni poslije Nove godine, prenosi Blic.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )