Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera slavili su u Luizijani protiv Nju Orleansa rezultatom 99:98 - i još jednom je sijao Nikola Jokić!

Srpski košarkaš koji nezadrživo hita ka svojoj trećoj uzastopnoj tituli najkorisnijeg igrača najjače lige svijeta zabilježio je još jedan tripl-dabl učinak, a sem toga, kao šlag na tortu nove majstorske partije, riješio je utakmicu poenima na 17 sekundi pre kraja.
 
Jokić je u tom ključnom napadu odigrao pik end rol sa Džamalom Marejem, dobio loptu u reketu a onda sa mnogo osjećaja, majstorski, nabacio flouter na obruč i pogodio "bez koske". Bio je to njegov 25. poen na meču, upisao je još i 11 skokova i 10 asistencija!
 
Sve ovo poslije dva meča pauze zbog lakše povrede.
 
Pedantni američki statističari iznijeli su podatak da Denver ima skor od 15 pobeda i nula poraza svaki put kad je Jokić imao tripl-dabl. Dakle, kad Srbin ispuni tri najvažnije statističke kolone dvocifrenim brojkama, Nagetsi nikad ne gube. A to radi sada već redovno.
 
Tim Majka Melouna je ove sezone, kao nijedne prije, sazreo da konačno uradi velike stvari.
 
Nagetsi suvereno drže čelo tabele Zapadne konferencije sa skorom 34-14, na pobedu su iza najboljeg tima lige Bostona i sada već polako odmiču prvom pratiocu na Zapadu ekipi Memfisa (31-16).
 
Za pobedu u Nju Orleansu, osim Jokića, najzaslužniji je bio Džamal Marej koji je takođe meč završio sa 25 poena, po 11 su postigli Gordon i Braun, i definitivno je ova četvorka najjače gurala goste do konačnog uspeha.
 
A malo je nedostajalo da sve bude košmarno po Denver jer su Pelikansi uspeli da anuliraju minus od čak 19 poena i da prvi put povedu na utakmici 36 sekundi prije kraja preko Vilija Ernangomeza sa penala.
 
Jokić je potom, u već opisanom napadu, vratio vođstvo na stranu Denvera, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima - Nju Orleans je nakon toga propustio još tri šuta za pobjedu!
 
Najpre je promašio Mekalum, posle ofanzivnog skoka imali su domaći i šut od Herberta Džounsa, ali je izblokiran, a onda i još jednu priliku posle nove osvojene lopte u napadu! Na vrhuncu drame, poslije tajm-auta Pelikansa, odgovornost je ponovo preuzeo Mekalum i ponovo promašio šut.
 
Tek tada su gosti mogli da odahnu.
 
Rezultati
Indijana - Čikago 116:110
 
Majami - Boston 98:95
 
Njujork - Klivlend 105:103
 
Nju Orleans - Denver 98:99
 
Dalas - Vašington 126:127
 
Finiks - Šarlot 128:97
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )