Foto: Golf

​Za razliku od Dubaija koji nema finansijskih problema pa je snage reda opremio egzotičnim supersportskim automobilima, u drugim policijskim službama sportski automobili i nisu toliko česti.

Malo je zemalja na svijetu gdje Volkswagen Golf ima toliko povlašćen status kao kod nas na Balkanu. Ako izuzmemo njemačko tržište, jedna od zemalja gdje Golf uživa veliku popularnost svakako je Južna Afrika.

U toj zemlji Volkswagen je prisutan već decenijama, a poznata je i po modernizovanoj verziji prve generacije Golfa koja je opstala na tržištu sve do 2009. godine. Ljubav prema Golfu pokazuju i u policiji, pa su tako snage reda grada Durbana na društvenim mrežama objavile vijest o pojačanju flote, prenosi Index.hr.

Nabavljeno je ukupno 50 primeraka Golfa GTI koji su već počeli da služe na putevima ovog grada. U pitanju su primjerci modela prije redizajna, ali s respektabilnim performansama. Toga su svjesni i u policiji, pa je organizovan i poseban kurs vožnje koji će morati da položi svaki službenik prije preuzimanja novog vozila.

Zanimljivo je da ovo nije prvi slučaj kupovine sportskih Golfova GTI za potrebe državnih službi. Još u februaru jedinica za prioritetne istrage zločina poznata kao Hawks preuzela je isporuku 22 GTI-ja. Hawks je elitna agencija za sprovođenje zakona koja istražuje organizovani kriminal, privredni kriminal, korupciju i druga teška krivična djela.

Volkswagen Golf GTI u Južnoj Africi kreće od oko 42.000 evra, čemu treba dodati trošak prilagođavanja za potrebe policijske službe.

(Autoblog.rs)

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )