Foto: InfoBijeljina

Novi zakon o saobraćaju u BiH, koji je sada u formi prednacrta i planirano je njegovo usvajanje, predviđa jako velike kazne za pojedine saobraćajne prekršaje, saznaje InfoBijeljina.

Podsjetimo, prema zakonu, na putu u naselju vozač ne smije vozilom da se kreće brzinom većom od 50 km na čas, osim ako saobraćajnim znakom nije drugačije određeno. 
 
"Novčanom kaznom od 2.000 KM dо 3.000 KМ kažnjavaće se za prekršaj vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km na sat veća od dozvoljene brzine“, navedeno je u Prednacrtu. 
 
Za takav prekršaj, kojim je izazvana saobraćajna nezgoda, učinilac će biti kažnjavan novčanom kaznom u iznosu od 3.000 KM do 5.000 KM, a vozaču će se uz kaznu izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet mjeseci.
 
Kaznom od 2.000 do 3.000 KM biće kažnjavan i vozač koji upravlja ili počne upravljati vozilom ili instruktor vožnje dok osposobljava kandidata za vozača motornog vozila u praktičnom upravljanju vozilom kod kojeg se utvrdi količina alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg.
 
Ista kazna predviđena je i za vozača koji u saobraćaju na putu upravlja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )