Foto: FIBA

Toma Ertel navodno je blizu odlaska u Zenit, iako je potpisao drugačiji ugovor sa savezom Francuske.

Toma Ertel (33) bio je jedan od lidera Francuske na nedavno završenom Eurobasketu, a sada je proglašen za izdajnika! Navijači su već bijesni na njega, mada ostaje da se vidi hoće li na kraju zaista prekršiti dogovor i potpisati za Zenit iz Sankt Peterburga. Sa njima navodno već ima usmeni dogovor i nedostaje još samo potpis.

Naime, pred početak Evropskog prvenstva svi košarkaši su sa savezom Francuske potpisali ugovor po kom se obavezuju da "tokom sezone neće igrati za klubove iz Rusije i Bjelorusije". Među prvima je svoj potpis na to stavio upravo Ertel i potom je odigrao zaista odličan turnir i bio jedan od najzaslužnijih što je njegov tim došao do finala. Tamo su izgubili od Španije.
 
Sad je sve na iskusnom plejmejkeru koji je još uvijek zvanično bez kluba. Pred njim su dvije opcije, da ispoštuje dogovor koji je već napravio sa Rusima ili da odbije i da se nada da će neko drugi da ga pozove. Navodno je problem u tome što je tim iz Sankt Peterburga ponudio znatno veću platu i bolje finansijske uslove nego što bi neki drugi evropski tim dao u ovom trenutku za njega. Ertel vjerovatno zbog toga nije prisustvovao razgovorima sa francuskim medijima u Parizu, po završetku Eurobasketa.

Nije prvi put da Tomas pravi nešto slično kada su u pitanju transferi. Prije dvije godine je Barselona dala dozvolu Ertelu da pregovara sa Fenerbahčeom o transferu. Otišao je sa njima u Istanbul na meč Evrolige, a onda su u klubu saznali da je to laž i da ustvari pregovara sa njihovim najvećim rivalom - Real Madridom. Ostavili su ga u Turskoj, izbio je skandal, a plej je poslije svega ipak uspio da dođe do dresa Madriđana. Ali, ni tamo nije blistao pošto ga je klub kaznio u jednom trenutku, pa je na kraju ostao bez ugovora i sada je slobodan igrač.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )