Foto: Screenshot: YouTube/Bellwether Industries

Objavljen je snimak testiranja letećeg automobila. Startup Bellwether Industries, sa sjedištem u Londonu, objavio je snimak prvog leta svog prototipa letećeg automobila Volar. Kompanija kaže da vjeruje da je neizbježno da će ljudi putovati letećim automobilima u sljedećih deset godina.

Britanska kompanija nije otkrila mnogo u pogledu specifikacija kada je u pitanju prikazani smanjeni model, kodnog naziva "antilopa". Međutim, prošli mjesec je objavljeno da je Bellwether proveo najmanje osam prototipnih letnih testova i da tvrtka namjerava svoj eVTOL zrakoplov na tržište izbaciti kao privatno vozilo do 2028. godine.

"Visine do oko 1000 metara, brzina preko 200 km/h"

Britanska kompanija kaže da će njen model Volar moći krstariti na visinama od oko hiljadu metara postižući brzinu od 217 km/h. Očekuje se da će baterija trajati otprilike 90 minuta, što je slično letećim taksi-modelima u izradi, kao što je Liliumov eVTOL zrakoplov.
 
Još uvijek je potrebno puno posla na Bellwetherovom prototipu, pa čak i leteće taksi-kompanije kao što je Volocopter i dalje moraju raditi na dobijanju sertifikata za let prije nego što mogu pripremiti svoje usluge za planirani datum lansiranja 2023. godine. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )