Foto: BBC

U Crnoj Gori su rano jutros preminula dva pacijenta zaražena novim virusom korona - jedan u Podgorici, a drugi u Baru, čime je broj preminulih od početka juna do danas 28.

Jedan pacijent preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore, a drugi na Jedinici intenzivnog liječenja Opšte bolnice u Baru.

Pomoćnik direktora Kliničkog centra Nemanja Radojević rekao je da je jedan pacijent, nažalost, umro u ranim jutarnjim časovima u Kliničkom centru.

On je naveo da su u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori hospitalizovana 24 pacijenta, a 16 njih je na Infektivnoj klinici, prenosi portal RTCG.

"Oni su stabilnog zdravstvenog stanja. Sedam pacijenata je na Internoj klinici, od kojih je troje na mehaničkoj podršci disanja", dodao je Radojević.

Dragoslav Tomanović, direktor Opšte bolnice u Baru koja je ujedno kovid centar za primorski region, rekao je da je, nažalost, umro jedan pacijent na Jedinici intenzivnog liječenja.

"Bio je na respiratoru i imao je veoma tešku kliničku sliku sa ranim plućnim komorbiditetima", rekao je Tomanović.

On je naveo da svi hospitalizovani kovid-pozitivni pacijenti imaju srednje tešku kliničku sliku.

"To znači da imaju obostranu upalu na plućima", rekao je Tomanović i dodao da je pet pacijenata na opservaciji i da se čeka nalaz.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )