Foto: Tanjug/AP

Odbojkaši Srbije poraženi su od Italije 3:1 (29:27, 25:22, 23:25, 25:18) u polufinalu Evropskog prvenstva. "Orlovi" sutra igraju protiv domaćina Poljske za treće mjesto, dok se u finalu sastaju Italija i Slovenija.

 
 
 
Tako odbojkaši Srbije neće odbraniti titulu šampiona Evrope osvojenu prije dvije godine u Parizu.
 
Branilac trofeja nije bio na nivou iz, recimo, četvrtfinala kada je briljantnom igrom savladana Holandija.
 
Prije svih je Uroš Kovačević bio van ritma, jer su evidentno Italijani obratili posebnu pažnju na srpskog ljevorukog primača.
 
Italijani su sjajno servirali preko Simonea Đanelija, dok je iz svih pozicija bombardovao visoki Alesandro Mikeleto.
 
No, Srbija je u prvom setu konstantno imala prednost i u finiš je ušla sa vođstvom od 21:19 i 23:21. Potom je imala dvije set-lopte, ali ih nije iskoristila
 
"Brejkom" je prednost preuzela Italija i kasnije je u igri na razliku ipak došla do osvajanja prvog seta.
 
Vodili su "orlovi" i u prvoj polovini drugog seta, ali je Italija serijom preokrenula i nekako sav momentum utakmice prenijela na svoju stranu.
 
Iako je u finišu tog dijela ponovo bilo neizvjesno (19:19 i 21:21), ponovo su "azuri" uhvatili zalet u pravi čas i stigli do velikog vođstva od 2:0 u setovima
 
Često je Srbija na ovom šampionatu imala problem da privede kraju set u kom je vodila, što se vidjelo u prva dva seta.
 
Iako je djelovalo da će tako biti i u finišu trećeg, u kom je od 19:17 dozvolila Italijanima da se vrate u život, Srbija je ipak stigla do trenutka inspiracije i produžetka nade.
 
Međutim, već na startu četvrtog seta je dozvolila seriju od 5:0 na servisima Đanelija i to je u "jednosmjernu ulicu" uvelo odlučujući dio ovog susreta.
 
Italijani su se u potpunosti razmahali, pogađali iz svih pozicija i na kraju rutinski priveli meč kraju za plasman u finale.
 
Utakmicu za treće mjesto, između Srbije i Poljske, danas od 17.20, kao i onu za zlatnu medalju, između Italije i Slovenije od 20.20.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )