Foto: FIVB

Odbojkašice Srbije postale su drugi put zaredom svjetske prvakinje nakon što su večeras savladale Brazil 3:0 u setovima (26:24, 25:22, 25:17)


Zbog redukovanog plasmana objava cafe.ba na Facebook od 27.09.2022 za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !
 

Srbija je uspjela da odbrani titulu i da trofej svjetskog pravak drugi put uzastopno odnese u Beograd.
 
Odbojkašice Srbije na ovom prvenstvu odigrale su fantastično, s obzirom da nisu upisale nijedan poraz.
 
Što se tiče večerašnjeg meča, Srbija je pokazala kako se igra, čak i u momentima kada protivnik ima 3 poena prednosti. Radilo je sve, od servisa do bloka.
 
Prvi set bio je dosta izjednačen, ali je na kraju Srbija uspjela da ga osvoji sa 26:24.
 
U drugom setu do sredine seta igralo se izjednačeno, Brazilke su došle zatim do plus 3, da bi odbojkašice Srbije napravile seriju od 6:0, te su održale prednost i osvojile set sa 25:22.
 
Srbija je jako ušla u treći set i nije dozvolila Brazilu da dovede u pitanje mogućnost da osvoji set. Odličnom igrom srpske odbojkašice bez problema su osvojile treći set rezultatom 25:17 i tako došle do nove titule svjetskog prvaka.
 
Inače, da su odbojkašice Srbije na vrhu govori podatak da su u posljednjih sedam godina bile među četiri najbolje na najvećim turnirima, od Evropskog prvenstva 2015. godine, Olimpijskih igara u Tokiju do velikog finala Svjetskog prvenstva u Holandiji i Poljskoj.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )