Foto: Srđan Suki

Organizatori Rolan Garosa objavili su da drugi Gren slem sezone neće biti održan kao što je planirano krajem maja i početkom juna zbog pandemije korona virusa.

Takmičenje u Parizu pomjereno je za period od 20. septembra do 4. oktobra, ali je i to podložno promjenama.


– Cijeli svijet je pogođen zdravstvenom krizom povezanom sa koronavirusom. Da bi se obezbijedilo zdravlje i bezbijednost svih koji su uključeni organizaciju turnira, Teniska federacija Francuske je donijela odluku da ovogodišnje izdanje Rolan Garosa bude održano od 20. septembra do 4. Oktobra – stoji u saopštenju. – Iako niko ne može da predvidi kakva će situacija biti 18. maja, sadašnje mjere su učinile da je nemoguće za nas da nastavimo sa našim pripremama i kao posljedica toga nismo u mogućnosti da održimo turnir u originalnom terminu – dodali su organizatori.

Takođe je naglašeno da organizatori zbog istorije turnira ne odustaju od njegovog održavanja ove sezone i da je zato i donesena odluka o pomjeranju, prenosi Sportklub.


– Donijeli smo tešku, ali hrabru odluku u ovoj situaciji bez presedana, koja je znatno evoluirala od prošlog vikenda. Reagujemo odgovorno i moramo da radimo zajedno u borbi da bismo se postarali da svi budu zdravi i bezbijedni – rekao je Bernar Žudičeli, prvi čovek francuskog tenisa.


U saopštenju se navodi i da svi koji su kupili karte mogu ili da traže povrat novca ili da ih zamijene za novi termin.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )