Foto: Ilustrativna fotografija

BEOGRAD - Krivično vanpretresno vijeće suda usvojilo je žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i odredilo pritvor za L. G. (38) koji je, kako se sumnja, 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje djece od pet i devet godina na pješačkom prelazu pa pobjegao. Devetogodišnji dječak je juče od povreda preminuo.

Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za "Tanjug" da je odlukom vijeća preinačeno rješenje sudije za prethodni postupak i određen pritvor do 30 dana za L.G, koji će se računati od dana i časa lišenja slobode.
 
Ovom odlukom je takođe ukinuta mjera zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda i privremeno oduzimanje vozačke dozvole, koju je umjesto pritvora u srijedu L. G. odredio sudija za prethodni postupak.
 
Pritvor mu je odlukom vijeća danas određen zbog opasnosti od bjekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao d aponovi krivično djelo.
 
L.G. se na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem, ali ga je i pored prijedloga tužilaštva sudija pustio da se brani sa slobode, zbog čega je tužilaštvo danas uložilo žalbu.
 
U zahtjevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsjetilo i da je L.G. napustio lice mjesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija, kao i jer nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.
 
Takođe je ukazalo da je više puta osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih djela.
 
Zbog puštanja na slobodu L. G. građani su organizovali proteste na Karaburmi prethodnih večeri.
 
Njemu se na teret stavljaju krivična djela - teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i krivično djelo nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.
 
Krivičnom prijavom L. G. je stavljeno na teret da je dana 18. jula oko 20.15 časova upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i obori tri pješaka koji su kolovoz ulice prelazili na obilježenom pješačkom prelazu, a zatim je napustio lice mjesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.
 
U nezgodi su djeca S.B. (2011.) i L.B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške tjelesne povrede, a devetogodišnji dječak je od povreda juče preminuo.
 
Otac M.B. zadobio je za sada lake tjelesne povrede.
 
U nastavku postupka tužilaštvo će ispitati i oštećene i svjedoke, odrediti medicinsko vještačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili oštećeni, kao i saobraćajno tehničko vještačenje radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )