Foto: Blic.rs

Predrag Živković Tozovac, pjevač narodne muzike, je već deset dana na bolničkom liječenju KBC „Dragiše Mišović” zbog korona virusa i upale pluća.

Njegova supruga Emilija otkrila je sada da se svakodnevno čuje sa mužem i da zdravstveno stanje pjevača ide nabolje.

– Stanje ide nabolje, parametri opadaju, nadamo se da će sve biti kako valja. Te informacije i ja dobijam od lekara. Veoma je bitno da svi ti parametri koji su visoki, treba da padaju na neki niži nivo. I dalje ima upalu pluća. I meni što doktori kažu, oni su na izmaku snage, govore to stručno, ja nisam ljekar – priča ona i dodaje:

– Niko ne može kod njega da uđe, odnesemo neke stvarčice, ostavimo na prijemu i to je sve. Ono što je najbitnije njegovo stanje ide na bolje. Polako se stabilizuje, on ima godine, to će malo da potraje, ali nadamo se da će sve biti dobro. Mi smo svakodnevno u kontaktu, on ima promenjen bioritam, preko dana spava, a noću vileni. Onda on mene zove oko tri, četiri sata ujutru, pa mi popričamo. Često je problem i neko šuštanje u tamo tim prostorijama, stalno zuje ti aparati, i ona vičemo nas dvoje kao ludi. On meni uvijek kaže: „Hajde pitaj ove kad ću kući”, a ja mu kažem da ne može kući dok mu se ne stabilizuje upala pluća. On do skoro nije imao nikoga u sobi, sada mu je došao jedan čovjek, ali po tom zujanju čujem da je to neko pod većim kiseonikom. Mada opet bolje da ima nekoga, nego da je sam. Ljekari ga lijepo tretiraju, nemam riječi. Nije bitno to što je on Tozovac, to je pacijent, svaka im čast. Od moje kćerke koleginica radi na tom odjeljenju, ona za vrijeme radnog vremena, jednom ili dva puta stigne da ga obiđe. Njima su svi pacijenti podjednako bitni, i skidam im kapu zbog toga.

Emilija Tozovac ističe da priželjkuje povratak svog supruga kako bi ga njegovala, a potom za njih dvoje slijedi odmor i odlazak u banju.

– Biće bolje. Ja bih voljela i da ga zadrže tamo i da mi se vrati siguran i stabilan. Oni će mu danas ili sutra uraditi skener plućnog krila, a nakon toga će da odluče kada će ga pustiti. Kada je već tamo, bolje da se sve uradi, da se ti parametri dovedu na idealne mjere i onda nam kod kuće predstoji negovanje, čuvanje i poslije ćemo da vidimo u koju ćemo Banju ići – rekla je Emilija.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )