Foto: HKS

Košarkaška reprezentacija Hrvatske poražena je u Atini od Grčka u meču kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre.

Sam ishod meča ostao je u sjeni incidenta koji se desio u jednom ugostiteljskom objektu nakon utakmice. Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem su reprezentativci Hrvatske Ivica Zubac i Dario Šarić ušli u fizički obračun s nepoznatim osobama.

Nakon svega oglasio se i Hrvatski košarkaški savez:

„Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Grčkoj i zajedničke večere selektor se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta u skladu s potrebama igrača“, navode iz Hrvatskog košarkaškog saveza.

„Nakon teških višesedmičnih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tokom druženja u jednom od klubova u Atini neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoodbranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara“, dodaju iz Saveza, prenose Nezavisne.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )