Foto: Screenshot

U utorak je kao grom iz vedra neba odjeknula vijest da Marjan Vajda više nije trener Novaka Đokovića, a njihov prekid saradnje iznenadio je sportsku javnost u Srbiji.

Slovak koji je Novaka pratio do svake od njegovih 20 grend slem titula, nije bio s njim od početka sezone, ali ga je podržavao tokom dešavanja vezanih za Australijan open. Po završetku turnira u Dubaiju oni su i zvanično raskinuli saradnju koju su započeli još 2006. Godine.

Dva dana nakon iznenađujuće vijesti Marjan Vajda je u intervjuu za “Aktuality” objasnio razloge rastanka sa najboljim teniserom sveta i otkrio svoje dalje planove.

 Volio bih da doživim nešto novo kasnije, novi izazov sa drugim igračem, ali je lestvica postavljena veoma visoko - rekao je Vajda, koji ističe da će ostati najveći Đokovićev navijač.
 
-Ostajem najveći Đokovićev navijač, držaću mu palčeve i nadam se da će se svijet vratiti u normalniji život – rekao je Slovak. On se zatim osvrnuo i na nezavidnu situaciju u kojoj se Novak našao, zbog odluke da se ne vakciniše.
 
- Kao nevakcinisan igrač, imaće ograničen broj turnira, a već ima jak tim sa trenerom Goranom Ivaniševićem. Nakon sagledavanja svih okolnosti, sporazumno smo odlučili da prekinemo profesionalnu saradnju.

Otkrio je takođe i da je bio protiv Novakovog nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.
 
- Nisam bio za njegovo učešće u Tokiju. Ponestalo mu je snage u finalu US Opena, Olimpijske igre su ga iscrpile psihički i fizički. Shvatio sam njegov cilj, čeznuo je da osvoji zlato za Srbiju -
 
Od svih uspjeha koje je ostvario tokom saradnje sa Novakom, kao najdraži ističe osvajanje Vimbldona 2011. godine, čime je Srbin po prvi put postao najbolji igrač svijeta.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )