Foto: undefined

Srpske odbojkašice su stigle do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

To je deveta medalja za olimpijski tim Srbije čime je za jedno odličje nadmašen rekord iz Rija iz 2016. godine.

– Nije bilo lako oporaviti se posle poraza od Amerikanki u polufinalu, jučerasnji dan bio je težak, trening, plus ovaj jutarnji termin, ali presrećni smo. Bronza je kao kuća i sada da u lepoj atmosferi nastavimo pripreme za Evropsko, rekla je kapiten srpskih odbojkašica Maja Ognjenović, te dodala:

– Ne mogu da kažem da nismo očekivali medalju, ali medalja je uspeh. Mora se priznati da nam je nedostajala Brankica Mihajlović, većina tereta pala je na Tijanu Bošković, ali smo pokazale da možemo da igramo kao tim i zato je ovaj rezultat došao kao posljedica mukotrpnog timskog rada..

Takođe, istakla je da će “brzo” Igre u Parizu i da nije loše da tamo proslavi 40. rođendan, prenosi Tanjug.

Tijana Bošković, koja će naredne dve sezone biti u istom klubom sa Majom, kaže da će dati sve od sebe da utiče na njenu odluku da igra još jedan olimpijski ciklus.

– Presrećna sam što smo poslije teškog poraza u polufinalu bili motivisani da donesemo odličje, velika je čast nastupati za Srbiju i što smo ovom medaljom oborili rekord iz Rija – poručila je najbolja odbojkašica na svijetu, koja je sa 192 poen aubjedljivo prva poenterka olimpijskog turnira.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )