Foto: srpskainfo.com

Iako se u Srbiji otvaraju nova žarišta, generalno gledano, brojke i trenutna situacija signaliziraju da treba biti optimističan. Naime, prema posljednjim informacijama koje su saopštene danas, u Srbiji se od korona virusa od početka epidemije oporavilo 443 zaraženih osoba.

Dobra vijest je i da smrtnost usljed ovog oboljenja opada. Ona danas iznosi 1,93 odsto, dok je juče i pretnodnih dana taj procenat iznosio preko 2 odsto.


Osim toga, kako je danas najavio epidemiolog iz KC Niš, dr Branislav Tiodorović, uskoro će iz niških bolnica biti otpušteno skoro 200 osoba koje su se oporavile od korona virusa.


– Danas imamo situaciju koja nam otvara dobru prognozu, mnogo bolju epidemiološku situaciju i procjenu. Očekujemo da ćemo iz KC i privremenih bolnica otpustiti skoro 200 ljudi – rekao je Tiodorović.

Kako je istakao, to se do sada nije dešavalo.

– Istekao je period njihovog nadzora i ako se sve tako dobro nastavi, pod uslovima da i u drugim instituacijama disciplina bude na najvišem nivou, imaćemo bolju situaciju – naglasio je Tiodorović.


Govoreći i o broju osoba koje su se oporavile, dr Darija Kisić Tepavčević, zamjenica dirkektora Intituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, kaže da je cilj da se svi takvi pacijenti što prije puste kućama, piše Blic.


– Napomnjem, svi pacijenti za koje je utvrđeno da imaju indikaciju da im se uzmu kontrolni nalazi, biće što pre testirani u narednom periodu. Oni jesu prioritet jer želimo da građani koji su se izborili sa ovom bolešću što prije odu svojim kućama, a i da oslobode kapacitete za one kojima će biti potreban bolnički smještaj – rekla je doktorka Kisić Tepavčević.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )