Foto: glassrpske

Predsjednik i vrhovni komandant Ukrajine Vladimir Zelenski imenovao je general-potpukovnika Oleksandra Pavljuka za komandanta Kopnene vojske, navedeno je u ukazu koji je danas objavila pres služba ukrajinskog predsjednika.

Pavljuk je ranije bio prvi zamjenik ministra odbrane, dok je komandant Kopnene vojske bio sadašnji glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski, koji je na novu dužnost imenovan 8. februara, prenosi Interfaks Ukrajina. Zelenski je za komandanta Združenih snaga imenovao Jurija Sodola umesto Serhija Najeva, koji je razijrešen dužnosti.
 
Na čelo Vazdušno-desantnih snaga imenovan je Ihor Skibjuk umjesto Maksima Mirgorodskog, a za komandanta snaga teritorijalne odbrane imenovan je Ihor Plahuta.
 
Najnovije smjene u ukrajinskoj vojsci uslijedile su nakon što je Zelenski 8. februara imenovao Oleksandra Sirskog za glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, pošto je sa te funkcije smijenjen Valerij Zalužni.
 
Zelenski je potom 9. februara imenovao general-majora Anatolija Barhileviča za novog načelnika Generalštaba, nakon smjene Serhija Šaptale.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )