Foto: Srpskainfo

Tužilaštvo BiH podiglo je optužniocu protiv bivšeg ministra bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

U optužnici se navodi da je Sadiković u vrijeme dok je bio ministar bezbjednosti, tokom 2011. i 2012. godine, u cilju pribavljanja nezakonite imovinske koristi službeniku Adnanu Bektiću, potpisao sa njim ugovore o djelu, kako bi stvorio privid da on obavlja poslove i zadatke koji se odnose na izradu dokumentacije, prikupljanje podataka, pripremu strateških planova i informacija o stanju bezbjednosti u pojedinim oblastima, kao i druge poslove iz djelokruga tog ministarstva.

– Međutim, Adnan Bektić nikada nije obavljao navedene ugovorom opisane poslove i zadatke. Na navedeni način, optuženi Ahmetović je omogućio Bektiću da prima naknadu prema ugovoru o djelu, iako je znao da navedeni opisane poslove nije radio. Na taj način je omogućio Bektiću sticanje nezakonite imovinske koristi prema ugovoru o djelu i isplati dnevnica u ukupnom 15.680 KM za koji iznos je oštećen budžet Bosne i Hercegovine – navodi se u optužnici, koja je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )