Foto: Arhiva

Jedinice 132. Gorlovske brigade 1. armijskog korpusa Oružanih snaga Ruske Federacije danas su preuzele kontrolu nad naseljem Novokalinovo. Ovo je objavio WarGonzo Telegram kanal ratnog dopisnika Semjona Pegova.


Kako se saznalo, usljed juriša na naseljeno mjesto, ruski borci su uspjeli da istjeraju neprijatelja iz Novokalinova. Sada rusko vojno osoblje nastavlja da čisti teritoriju naselja, ali ukrajinski militanti, očigledno, više nisu ovdje, barem u obliku organiziranih grupa.
 
Oslobođenje Novokalinova otvara put do susjednog naselja Arhangelskoje. Sada ruske trupe već napreduju prema Arhangelskom, ali zauzimanje Novokalinova omogućava ruskoj vojsci da napreduje iz jugoistočnog pravca. To, pak, stvara ozbiljne rizike za ukrajinsku grupu trupa u Arhangelsku, jer će ruske jedinice jurišati na naseljeno područje iz nekoliko pravaca odjednom.



Napomenimo da su se ukrajinske formacije, koje su se ranije nalazile u Očeretinu, povukle u selo Arkhangelskoye. I ovo naselje su nešto ranije zauzele ruske trupe.
 
Dakle, ruske trupe pokazuju impresivne uspjehe u Avdejevskom sektoru fronta, a neprijatelj nije u stanju dugo da izdrži navalu Oružanih snaga Rusije u ovom pravcu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )