Foto: Blic.rs

Pjevačica Jadranka Barjaktarović podnijela je prijavu protiv, kako je navela, određenih korisnika društvenih mreža zbog uznemiravanja.

Kako prenose crnogorski mediji, Jadranka je kazala da je povod za neprimjerene i neprijatne aktivnosti emitovanje spota njene pjesme “Crna Gora je moj dom”, te dodala da se zbog takvih aktivnosti osjeća ugroženo i uznemireno, prenosi Blic.

– Direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i načelniku Centra bezbednosti Podgorica Milovanu Pavićeviću podnijela sam prijavu protiv određenih korisnika društvenih mreža koji su imali aktivnosti protiv mene koje su me kao građanku i ženu uznemirile i kod mene izazvale osjećaj zabrinutosti i straha. Njihove objave i komentari prevazilaze kritiku umjetničkog stvaralaštva i slobodu izražavanja na koju svako ima pravo i prelaze u mržnju, drsko i neprimereno ponašanje, vulgarnost i primitivizam, bezobzirno ponašanje uz najavu nasilja i pozivanja na linč jedne žene. Imajući u vidu ukupno političko i društveno stanje, atmosferu podijeljenog društva i tenzija, dodatno sam zabrinuta za svoju i sigurnost najbližih – navela je pjevačica u svom saopštenju.

Kako se dalje navodi, Jadranka je javno zatražila pravnu zaštitu od države.

– Pored sankcionisanja uznemiravanja i ugrožavanja sigrnosti, Crna Gora je shodno ratifikovanim međunarodnim standardima obavezna da sankcioniše govor mržnje prema ženama, seksističke komentare i omalovažavanje žena. Nesporno je da ovo predstavlja nasilje nad ženama. Na dati način se ugrožava moja sigurnost, dostojanstvo i integritet, kao i moje psihičko i emotivno zdravlje. Njihove aktivnosti imaju za cilj da me izlože strahu, isključenosti, nesigurnosti i diskriminaciji – dodala je Jadranka u svom saopštenju.

Podsjetimo, Jadranka Barjaktarović pokrenula je lavinu negativnih komentara kad je na jednoj proslavi u Podgorici pjevala stihove: “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”.

Nakon ovog skandala, nekoliko srpskih televizija sa nacionalnom frekvencijom odlučilo je da zatvori vrata pjevačici.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )