Foto: N.N.

Fudbaleri banjalučkog Borca plasirali su se u četvrtfinale Kupa BiH nakon što su danas deklasirali Rudar iz Kaknja sa 6:1 a uvjerljivi su danas bili i Zrinjski i Željezničar.

Banjalučani su poveli u 12. minutu golom Jove Lukića a prednost gostiju u završnim minutama prvog poluvremena udvostručio je Siniša Dujaković.Na isteku 60. minuta bilo je 3:0 (opet Lukić) a tri minuta kasnije pao je i četvrti gol (Goran Zakarić).

Na 5:0 u 67. minutu povisio je Almedin Ziljkić a počasni gol za domaće postigao je Mirza Šubo i to iz penala u 74. minutu. Konačnih 6:1 za više nego uvjerljivu pobjedu gostiju postavio je Bojan Marković.

Sigurnu i ubjedljivu pobjedu upisala je i ekipa Zrinjskog koja je u drugom poluvremenu postigla četiri pogotka protiv Slavije (4:0). Strijelci za "plemiće" su bili Ognjen Todorović, Petar Kunić, Damir Zlomislić i Anes Mašić.

Željezničar je sa 3:0 izbacio Goražde i plasiraose u četvrtfinale Kupa BiH. Nakon prvih 45 minuta utakmice na "Grbavici" nije bilo pogodaka, a tek u finišu je Željezničar imao dvije dobre prilike da dođe do vodstva. U nastavku je tim Amara Osima zaigrao puno bolje, a plod takve igre su golovi Petra Boje, Vedrana Vrhovca i Luke Juričića. imali su "plavi" još šansi ali nisu ih iskoristili što je u svom stilu prokometarisao njihov trener.

"Mrljavo je kompliment za ono što smo mi u prvom poluvremenu igrali. Bilo je malo opravdanih okolnosti, puno igrača nije igralo dugo vremena i logično je da se s tim igračima ne može očekivati visok ritam igre. Kao da smo gledali utakmicu Goražde - Simm-Bau, tako je izgledalo u prvom poluvremenu. Goražde se dobro pokazalo, nisu se došli braniti, već igrati", istakao je Osim.

i Rezultati osmine finala: Rudar Kakanj - Borac 1:6, Krupa - Sarajevo 2:4, Nevesinje - Klis Buturović Polje 0:2. Tuzla Siti - Radnik 3:1, Rudar Prijedor - Zvijezda 09 0:0(3:4 nakon penala), Zrinjski - Slavija 4:0, Željezničar - Goražde 3:0.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )