Foto: Kurir/Privatna arhiva

Saša Stanković i Dalibor Petrović, koji su osumnjičeni da su u zatvoru zajedno sa Srećkom Stefanovićem mučili i silovali do smrti deku Stanimira Brajkovića na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu iznijeli su svoje odbrane i pokušali da krivicu svale na jednog od njih.

Saša Stanković je negirao navode naredbe i tereti Srećka da je on maltretirao dedu pošto nije imao više para da mu kupuje cigarete i hranu u kantini, prenosi Espresso.
 
“Navodno je Srećko terao njega da bije i maltretira dedu iako on to nije hteo. Srećko je, kako tvrdi, tukao i njega, preteći mu da mora da bije dedu inače će mu pobiti celu porodicu. Tvrdi da je primao terapiju - bensedin i da je često spavao, pa da se ne seća svega baš najbolje”, kaže izvor upoznat sa slučajem.
 
Kako se saznaje, drugi osumnjičeni Dalibor Petrović ukazao je da je "Srećko bio glavni u sobi".
 
“U sobi su pored njih trojice i dede bila još dva zatvorenika koja se nisu mešala. Obojica su rekla da ih je jednom prilikom pokojni opsovao i jednom udario šamar, a drugog u međunožje”, kaže izvor.
 
Dvojica osumnjičenih za jezivi zločin u zatvoru osuđeni su na kazne zatvora zbog saobraćajnih prekršaja, a jedan od njih je imao i prekršaj zbog lične karte koju nije imao prilikom legitimacije.
 
Tako je Srećko S. zbog saobraćajnih prekršaja završio iza rešetaka na 370 dana, dok je Dalibor P. zbog istih prekršaja i lične karte morao da robija 175 dana.
 
Treći osumnjičeni Saša S. u zatvoru je završio zbog toga što nije imao kartu za prevoz, pa je zbog toga otišao u zatvor na 10 dana!?
 
Upravo u tih 10 dana zatvora, on je učestvovao u brutalnom zlostavljanju Stanimira B. (74) čovjeka koji je iza rešetaka završio jer nije imao da plati novčanu kaznu od 30.000 dinara zbog petarde koja je bačena sa terase njegovog stana za doček Nove godine, odnosno 31. decembra 2020.
 
Osumnjičeni Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) saslušani su u tužilaštvu 14. marta, gdje se Srećko S. branio ćutanjem, a druga dvojica osumnjičenih su iznijela svoju odbranu.
 
Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično djelo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog Stanimira.
 
Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, nesrećnog čovjeka svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.
 
Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predjelu glave i tijela, a jednom prilikom ga je Dalibor P, kako se sumnja, koljenom udario po tijelu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle.
 
Istagu protiv njih, podsjetimo, vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu koje ih sumnjiči za teško ubistvo u saizvršilaštvu.
 
Na prijedlog tužilaštva, posle saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo.
 
Ubijeni čovjek je, kako se navodi, 3. februara bio na pregledu, ali najvjerovatnije zbog straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi, već je prema nezvaničnim informacijama izjavio da je sam pao. Vraćen je u ćeliju, ali su ga tada, kako se sumnja osumnjičeni odveli u kupatilo i polivali hladnom vodom, prenosi Kurir.
 
“Sutradan mu se zdravsteno stanje znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija S.B. preminuo”, potvrđeno je iz tužilaštva.
 
Kako je sagovornik Kurira objasnio, Srećku Stefanoviću i Saši Stankoviću, koji još nisu navršili 21 godinu života po zakonu prijeti maksimalna kazna zatvora do 20 godina, dok Daliboru Petroviću koji ima 22 godine zbog teškog ubistva prijeti doživotna robija.
 
Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, ranije je saopšteno da je upravnik zatvora u Padinskoj skeli smijenjen i prebačen na drugo radno mjesto, kao i da su protiv sedmoro zaposlenih pokenuti disciplinski postupci.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )