Foto: SIPA

Galić Zoran, zamjenik direktora SIPA, obuhvaćen je velikom policijskom akcijom zbog primanja dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

Međutim, on je nakon dojave o istrazi juče ilegalno prešao granicu, te pobjegao u Hrvatsku.

Po naredbi Tužilaštva BiH uhapšeni su pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje, Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago, zbog krivičnih djela organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih krivičnih djela.

"Istragom je, pored drugih lica, obuhvaćen i zamjenik direktora SIPA, Galić Zoran, zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela: primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

Takođe, postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznato lice iz gore navedenih institucija koje su uključene u istragu, osumnjičenom Zoranu galiću dostavilo informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo krivično djelo povreda tajnosti postupka, te će Tužilaštvo BiH, zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, sprovesti istragu kako bi identifikovalo i u skladu sa zakonom procesuiralo navedeno lice", navode iz Tužilaštva.

Dodaju da je Galić nakon dobijenih informacija, juče u popodnevnim časovima ilegalno prešao granicu Bosne i Hercegovine, te pobjegao u Hrvatsku gdje se, kako navode  i sada nalazi.

"Istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja dalje, a sprovodi se uz direktnu podršku Europola. Navedenu istragu Tužilaštvo BiH provodi zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, dok je u realizaciju aktivnosti lišenja slobode uključena Državna agencija za istrage i zaštitu – SIPA", ističu iz Tužilaštva BiH, prenose Nezavisne.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )