Foto: Twitter

Kada je penzioner iz Ajove, Erl Lape osvojio ogroman dobitak na lutriji od 40 miliona dolara, njegova prva reakcija bila je da se jednostavno nasmije. On je mislio da je u pitanju prvoaprilska šala.


Reakciju Lapea mogli su podijeliti i mnogi drugi, jer je mislio da je dobitak džekpota prvoaprilska šala. Uostalom, on je kupio listić 1. aprila, prema službenicima lutrije Ajove.
 
Odnio je svoj listić u lokalni market, gdje je saznao da je dobitnik nagrade od 40.03 miliona dolara. "Već sam ga potpisao, pa sam joj ga predao", rekao je Lape službenicima lutrije. “Ona ga je skenirala, a zatim se nasmiješila i rekla, 'Ti si pobjednik!'" Lape, iz Dubukvija, spojio je svih šest brojeva izvlačenja 1. aprila, koji su bili 2-38-43-46-51 i Star Bol broj 7 .
 
Nije bio jedini koji nije vjerovao u dobitak na lutriji koja mu mijenja život.



"Jednostavno mu u početku nisam vjerovao. Nisam mu vjerovao te nedjelje naveče sve do sljedećeg jutra", rekao je Lapeov najbolji prijatelj, Rendi Dejvis, službenicima lutrije. "I počeo sam mu vjerovati kada sam počeo viđati neke stvari na internetu. I ostao je pri priči, pa sam pomislio: ‘Pa, možda je istina!’”
 
Umjesto rentne nagrade od 40.03 miliona dolara, Lape je prihvatio gotovinsku opciju od 21.28 miliona dolara kada je preuzeo svoju nagradu u sjedištu lutrije u Ajovi u ponedjeljak, 10. aprila.
 
Svojim je dobicima rekao da će kupiti bivšu kuću svoje dugogodišnje djevojke, koja je umrla prošle godine.
 
Takođe planira uložiti "kako bi novac mogao pomoći njegovoj porodici generacijama koje dolaze" i donirati organizacijama koje pomažu djeci sa zdravstvenim problemima, prenosi "BellinghamHerald".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )