Foto: Tanjug

Božidar Maljković, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, gostovao je u emisiji "Sedmica", na Radio Beogradu, a između ostalih tema, govorio je i o odnosu Nikole Jokića sa medijima na prethodnom Svjetskom prvenstvu.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković izjavio je da je teniser Novak Đoković primjer kako bi jedan vrhunski sportista trebalo da se ponaša i otkrio kako je za njega prvi put čuo u Splitu još 2005. godine.

"Bio sam u Splitu, poslom, kao bivši trener Jugoplastike a vreme sam provodio i na teniskim terenima. Jednom prilikom dolazim tamo, sedi 'šareno' društvo, veliki fudbaleri Šurjak, Buljan, Džoni, košarkaši Jerkov i Šolman, sekretar kluba Bilić, Ivanišević otac i sin, isto se otac zove Srdjan. I ja pitam, je li Splićani, šta ima novo. I kaže mi Srdjan, 'ima novo, vi u Beogradu imate jednog mulca, biće broj 1'. To mi kaže Srdjan, ja pitam Gorana, koji je inače dolazio i kod mene u Barselonu kad je putovao, kaže jeste. Ja ga pitam šta ga odvaja od drugih, a on mi pokaže na glavu", ispričao je Božidar Maljković.

On je u emisiji "Sedmica" Radio Beograda istakao i da je Novak Đoković apsolutni fenomen i kao sportista i kao čovjek.

"Da li ste ga ikad uhvatili ili u tužnim i srećnim trenucima da pogreši? Stariji čovek od njega bi pogrešio, dao neku nerezonsku izjavu, ali on nikada. Sve što je rekao, to je fantastično i može da uđe u udžbenike kako se ponaša jedan vrhunski čovek i sportista. Imam obećanje od njegove mame, sreli smo se nedavno u Parizu, išli smo zajedno u Marbelju, razgovarali smo i doći će ovde u OKS da primi pehar jer je jedno sedam-osam puta proglašen za najboljeg sportistu", rekao je Maljković.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )