Foto: undefined

Žena koju su odvukle morske struje dok se kupala na plaži u Japanu spašena je oko 80 kilometara od obale 36 sati nakon što je nestala, rekli su zvaničnici.

Kineskinja (21), koja se na plivanje uputila s gumenim "prstenom" na naduvavanje, ušla je u more na plaži Shirahama Ohama u ponedjeljak oko 19.30 s prijateljicom, rekla je jutros obalna straža.

Vlasti su pokrenule operaciju potrage i spašavanja nakon što je njezina prijateljica iste večeri digla uzbunu na plaži u centralnoj regiji Šizuoka.

"Bilo je oko 19.55 kada smo 8. jula primili informaciju o nestanku, koji je prijateljica nestale žene prijavila u obližnjoj trgovini", rekao je lokalni zvaničnik japanske obalne straže.

Žena, koja nije imenovana, rekla je spasiocima da ju je odnijelo more i da se nije mogla vratiti na plažu jer je plivala s gumenim "prstenom".

Napokon ju je uočio teretni brod kako pluta kod južnog rta poluostrva Boso u Chibi u srijedu u 7.48 ujutro, rekao je zvaničnik.

Dvojica članova posade manjeg obližnjeg tankera kontaktirana su putem radija, te su skočili u more kako bi je spasili.

"Ima 80 km vazdušne linije između plaže i mjesta gdje je spašena, ali pretpostavlja se da je odlutala na još veću udaljenost", rekao je zvaničnik.

Žena je nakon spašavanja prevezena u bolnicu, ali nije morala biti primljena jer je bila prisebna, a njena dehidracija nije bila opasna po život, prenosi Index.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )