Foto: pixabay

Inferno Drainer je napadačka grupa koja sprovodi phishing napade i raznorazne druge prevare, a bezbjednosnim ekspertima je poznata već neko vrijeme. Procjenjuje se da je do sada ukrala oko 5,9 miliona dolara u kriptovalutama, a od preko četiri hiljade žrtava.

Prema najnovijim izvještajima grupa Inferno Drainer je od 27. marta 2023. napravila oko 700 lažnih web sajtova, a većina ih je postala aktivna u maju. Lažni sajtovi ciljaju poznate brendove poput Pepe, Bob, MetaMask, OpenSea, Collab.Land i LayerZero, što je mamac koji izgleda dobro funkcioniše.
 
Jedan Inferno Drainer korisnik ovaj maliciozni servis reklamira preko aplikacije Telegram, a u prilogu su i skrinšotovi na kojima se vidi da su ukradene velike sume novca. Cilj je da se dokaže da napadački poduhvati donose dobru zaradu, a Telegram već neko vrijeme služi kao platforma za reklamiranje napadačkih grupa i alata.
 
Svima se preporučuje da ne otkrivaju povjerljive informacije kada su online, a vlasnicima kriptovaluta se predlaže da svaku prijeteću poruku u kojoj se traži otkupnina prvo dobro provjere, te da ažuriraju softver na vrijeme i da koriste dvofaktrosku autentifikaciju za zaštitu digitalnih novčanika, navodi Bleeping Computer.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )