Foto: dnevno.hr

Još uvijek traje intenzivna potraga za nestalim Matejem Perišom u Beogradu, koja je ušla u 21. dan. Policija analizira snimke, pokušava sklopiti mozaik onoga što je prethodilo nestanku, ispituje po ko zna koji put njegove prijatelje i prijateljicu Maju Soptu koju je posljednju kontaktirao prije nego što je nestao bez traga.

Međutim, niko sa sigurnošću ne može znati što se događalo u klubu, ali i ispred njega, budući te večeri u klubu Gotik kamere nisu radile, a ona ispred kluba, bila je okrenuta prema zidu. No, ništa od toga nije slučajno.
 
Naime, kako neslužbeno saznaje 24 sata, klub je namjerno okrenuo i ugasio kamere, budući je u Srbiji na snazi pravilo da poslije 20 sati svi koji se nalaze u ugostiteljskom objektu moraju imati covid potvrde. S obzirom da je te noći u Gotiku bilo stotine ljudi, iz menadžmenta kluba htjeli su biti sigurni da su zaštićeni, što se toga tiče.

Kamera snima zid kluba u koji je zalazio Velja Nevolja

No, i ona kamera koja je radila, ispred kluba, bila je okrenuta prema zidu, pa je umjesto da snima prostor ispred kluba i prostor do ograde s rijekom, snimala zid Beton hale u kojoj se nalazi Gotik.No, oko ovog kluba, u koji je kobne noći izašlo društvo Splićana, podosta je pitanja bez odgovora, kao i čudnih slučajnosti.
 
Inače, klub Gotik je mjesto gdje se okuplja i beogradski krim-milje, a Beograđani će se prisjetiti i kako je služio i za sastanke političara i mafijaša. Što je još gore, s klubom se povezuje i kriminalna grupa zloglasnog Veljka Belivuka, znanog kao Velja Nevolja, koji je prošle godine, zajedno sa svojom kriminalnom skupinom šokirao Srbiju, ali i regiju svirepošću najmanje šest brutalnih ubojstava. Takođe,  o vlasnicima kluba ne govori se baš javno, niti glasno.
 
Grobari na vratima

Zna se, uostalom, da je klub osiguravala jedna od frakcija Grobara, navijača Partizana, i to ona frakcija usko povezana s Veljom Nevoljom i ekipom.
 
Međutim, pamti se i slučaj iz 2018., kada je rulja krenula upravo iz Gotika prema noćnom klubu ‘Komitet‘ koji su u potpunosti demolirali, a okršaji navijačkih kriminalnih skupina odvijali su se u tom dijelu grada i prije. Naravno, ne oko navijanja za omiljeni klub, već oko puno ozbiljnijih stvari s one strane zakona. Zbog takvog glasa kluba, ali i zbog incidenta koji se te večeri kada je Matej Periš nestao navodno dogodio, a koji je potvrđen s više strana, probudile su se sumnje kako je istraga krivo usmjerena na Savu te argumenti da bi ju trebalo usmjeriti prema klubu Gotik i događajima iz noći s 30. na 31. prosinca.
 
WhatsApp poruke i zajednička fotografija

Splićanka Maja Sopta, s kojom je Matej u noći nestanka pokušao stupiti u kontakt, u srijedu je dala intervju za TV Prva i tako po prvi put izašla u javnost nakon nestanka prijatelja. Pred kamerama se rasplakala i rekla kako se kaje što nije odgovorila na njegov poziv u 22.39 sati.
 
Naime, njih dvoje poznaju se od malih nogu, budući je Majina majka bila Matejeva učiteljica, a osim toga, on se druži i s njenim bratom koji nije bio u Beogradu s njima.
 
Splićanka je, nakon što se saznalo za nju u javnosti da je povezana s Matejem, obrisala sve profile na društvenim mrežama te nije komunicirala s medijima, iako od samog početka sarađuje s policijom.Kako sve više detalja vezanih za Matejevo društvo izlazi svakodnevno na internetu, pa i WhatsApp poruke, između Matejeve cure i jednog od prijatelja, iz kojih je jasno kako je društvo ipak konzumiralo i nešto više od alkohola, sada se pojavila i zajednička fotografija Maje i Mateja, koja pokazuje koliko su bili bliski.



Foto: Screenshot/YouTube
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )