Foto: Srna

​Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić otvorio je danas Turističko-gastronomsku manifestaciju "Guča u Brčkom", koja se tradicionalno održava dva dana u etno-restoranu "Kolubara".

On je napomenuo da je, zbog epidemije virusa korona i zakonskih procedura, manifestacija organizovana u specifičnim okolnostima, ali da je atmosfera iz Guče sasvim sigurno prenesena u Brčkom, što i jeste cilj.
 
Milić vjeruje da će truba, kao što je to činila i u prošlosti, nastaviti da poziva ljude na okupljanje i radost.
 
"Od ove godine počinjemo da primjenjujemo novi Zakon o budžetu i novi Zakon o udruženjima i fondacijama i zbog složenosti procedura manifestacija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Skupštine. Siguran sam da će Vlada narednih godina, kao što je to činila prethodnih, ovu manifestaciju tretirati kao jedan od važnijih turističkih događaja", rekao je Milić novinarima.
 
Organizator "Guče u Brčkom" Slobodan Aleksić, koji je i vlasnik restorana "Kolubara", rekao je da je za goste pripremljena trpeza sa jelima koja se služe i u Guči, dok je za muziku zadužen orkestar Dragana Jevđića, majstora trube iz Požege.
 
Direktor Turističke organizacije Dragačevo iz Guče Bili Vulović rekao je da je u planu da se od sljedeće godine ova manifestacija proširi i da u njoj učestvuje 100 trubača takmičara i 200 članova kulturno-umjetničkih društava s ciljem da Brčko i dalje promoviše Sabor trubača u Guči, najstariju manifestaciju u Srbiji, a treću u svijetu po posjećenosti.
 
Šef Službe za turizam u Vladi distrikta Aleksandar Đurić rekao je da je "Guča u Brčkom" jedna od najatraktivnijih manifestacija i da je njeno povezivanje sa planetarnim muzičkim fenomenom - Gučom u Dragačevu, prioritet turističkih aktivnosti distrikta.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )