Foto: RTRS

Podizanjem zastave Ruske Federacije danas je u Banjaluci otvorena Kancelarija Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini.

Igor Kalabuhov, ambasador Ruske Federacije u BiH, istakao je da je otvaranje ove Kancelarije važan element u saradnji Republike Srpske i Rusije.
 
"Danas imamo poseban dan, istorijski dan. Imamo priliku da prisustvujemo ovom posebnom događaju koji smo dugo spremali i koji smo odavno čekali. Sjećam se vremena kada nisam još bio ambasador ovdje, bavio se drugim funkcijama, ali već tada sam se bavio pitanjima otvaranja ruskog diplomatskog predstavništva u Banjaluci", rekao je Kalabuhov.
 
On je podsjetio i na nedavni sastanak Vladimira Putina i Milorada Dodika, te iskazao zahvalnost svima koji su pomogli da se danas otvore vrata Kancelarije u Banjaluci.
 
"Vrata kancelarije su otvorena za sve građane Republike Srpske bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest", istakao je Kalabuhov.
 
Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, istakao je da je ovo važan trenutak za Srpsku.
 
"Želim da se zahvalim predsjedniku Vladimiru Putinu i gospodinu Lavrovu što možemo često da razmijenimo važne informacije. Ruska Federacija je nama partner. Mi u Ruskoj Federaciji vidimo pravičnu stranu istorije. Vladimir Putin ne samo da je veliki lider, on je nacionalno bogatstvo Ruske Federacije", rekao je Dodik.
 
Podsjetio je da je Rusija jedini svjedok izvornog Dejtonskog sporazuma.
 
Tokom ceremonije video porukom se obratio i Sergej Lavrov, ministar inostranih poslova Rusije, prenose Nezavisne.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )