Foto: Pixabay

Želite li smanjiti unos riže, tijesta za picu, krompira i ostalih svakodnevnih namirnica? Probajte ovu hranu koja je niskokalorična, puna hranjivih tvari i jednostavna za pripremu.

Karfiol je odlična zamjena za mnoge namirnice. Odlično funkcioniše kada želite jesti niskokaloričnu hranu, a istovremeno želite hranjive i ukusne obroke.
 
Uticaj karfiola na zdravlje

Hrana je prava riznica vitamina i minerala pa ima i brojne pozitivne učinke na organizam. Osim toga, sadrži puno vlakana, koja povoljno utiču na probavu i održavaju vrijeme sitosti.
 
Kako koristiti karfiol?

Najbolja karakteristika karfiola je njegova svestranost. Možete ga koristiti u mnogim zdravim verzijama svojih omiljenih jela. Evo nekoliko primjera:
 
- Riža od karfiola: Naribajte i skuvajte karfiol umjesto obične riže.
 
- Pica od karfiola: Pripremite tijesto od karfiola po ovom receptu i počastite se omiljenom picom u zdravoj verziji.
 
- Humus od karfiola: Za svoj omiljeni namaz možete koristiti i karfiol umjesto slanutka.
 
- Tortilje od karfiola: Uz pomoć karfiola i jaja možete napraviti tortilje koje zatim punite po želji
 
- Pire od karfiola: umjesto pire krompira možete napraviti pire od karfiola koji je hranjiv i niskokaloričan.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )