Foto: pixabay

Ponekad se neugodnog mirisa iz frižidera teško riješiti čak i nakon što temeljno operete sve police deterdžentom ili nekim antibakterijskim sredstvom, nakon što ste prethodno izbacili sve voće i povrće koje se počelo kvariti.

Zato nije zgorega podsjetiti na neke savjete koji vam mogu dobro doći u održavanju čistoće i uklanjanju neugodnih mirisa u frižideru.
 
Soda bikarbona

Da biste uklonili neugodan miris, prebrišite sve površine u frižideru otopinom od jedne žličice sode bikarbone u litri tople vode, ili vodom u koju ste dodali malo alkoholnog sirćeta. Pritom je važno da obrišete baš sve površine, što uključuje i gumu na vratima, kao i držače polica, pišu 24sata.
 
Soda bikarbona korisna je i za prevenciju neugodnih mirisa: Jednostavno ostavite otvorenu posudicu sode bikarbone u frižideru. Njen učinak trebao bi trajati do tri mjeseca, nakon čega posudicu sa sodom treba zamijeniti.
 
Redovno brišite police

Da biste održali svježinu u frižideru prebrišite ga svakih nekoliko dana vodom u koju ste dodali malo sirćeta. Takođe, nastojte redovno trošiti namirnice koje ne mogu dugo stajati. To se posebno odnosi na voće i povrće, koje uslijed truljenja može razviti vrlo neugodan miris.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )