Foto: Inside Edition/Youtube/sceenshot

Prije nedjelju dana Sandi Raters ljekari su rekli da pobjeđuje rak dojke, ali iznenada je preminula od druge bolesti. Sandi Raters preminula je 16. marta u Vašingtonu nakon što se zarazila korona virusom.

Neposredno prije nego što je preminula, osoblje u bolnici nije dozvoljavalo posjete kako bi spriječili širenje virusa.


Sandi ima šestoro djece uzrasta od 13 do 24 godine i prije osam godina izgubili su oca.


Okupili su se ispred njene bolničke sobe kako bi se dogovorili sa medicinskim osobljem da na neki način porazgovaraju sa njom.

– Uzeli su voki-toki i stavili ga pored njenog jastuka. Na taj način smo se oprostili od naše mame. Rekli smo joj da je volimo. Jako je teško u ovom trenutku, jer ne znaš šta da kažeš. Mi stariji moramo da se postaramo da sve bude u redu, kako mlađi ne bi odrasli u ljude kakve naša majka ne bi željela – rekao Elajdža Ros Rater (20) za “CNN”.


Kako su objasnila njena djeca Sandi je prve simptome dobila 2. marta. Osjećala se malksalo, imala je migrene i probleme sa disanjem. Sin ju je odveo u bolnicu u kojoj je bila nekoliko sati, a potom je vraćena jer joj se stanje pogoršalo.

Sada kada više nemaju roditelje, najstariji brat i sestra žele da preuzmu starateljstvo nad mlađom braćom i sestrama.


– U ovim mračnim vremenima nas je šestoro i to je svjetlo koje nam je svima potrebno – zaključio je Elajdža, prenosi Žena Blic.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )