Foto: Cdm

Slasne palačinke jedno su on onih jela kojima je teško reći ne, a kada im se doda još i fini nadjev od svježeg sira i šunke, onda je to recept kojem se vrlo lako vraćate nazad

SASTOJCI

300 g mljevenog miješanog mesa
3 mlada crna luka
120 g paradajz soka ili kečapa
1 kašičica suvog biljnog začina
prstohvat bibera
2 jaja
180 g kisele pavlake
100 g sira trapista
10 palačinki 

PRIPREMA

Na ulju propržite isjeckan mladi luk pa mu dodajte mljeveno meso i sve zajedno prodinstajte. Začinite suvim začinom i biberom. Isključite ringlu, dodajte sok od paradajza ili kečap, promiješajte i filujte palačinke. Na svaku palačinku stavite punu kašiku fila i rasporedite po njoj.
 
Urolajte i prebacite u podmazan pekač, oblika po želji. Umutite jaja pa dodajte kiselu pavlaku i još malo začinite sa pola kašičice suvog začina.
 
Izmiksajte i prelijte preko palačinki te preko svega pospite krupno rendani sir trapist. Zapecite palačinke u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 15 do 20 minuta.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )