Foto: null

Vrhunski ručak koji se brzo sprema

Kad pitate ljubitelje tijesta šta najviše vole, u najvećem broju slučajeva odgovor će biti pica.

Ali, oni koji vode računa o liniji ili žele da smršaju uglavnom će odbiti ovaj italijanski specijalitet, uz obrazloženje da „brašno goji“.

Jedno vrijeme je bila popularna pica sa podlogom od karfiola, koju su roditelji „podvaljivali“ djeci, a sada nam stiže apsolutni gurmanski hit – pica sa podlogom od pilećeg mesa!

Sastojci:

  • 400 gr pilećeg filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • malo soli
  • malo suvog začina
  • maslinovo ulje
  • pelat
  • jedna svježa paprika
  • dva svježa paradajza
  • 100 gr svježih šampinjona
  • 150 gr kačkavalja

Priprema:

Pileći file isjecite na kockice, pa ga sameljite u blenderu. Dodajte jednu glavicu isjeckanog crnog luka, jaje, malo soli i suvog začina. Sve dobro sjedinite

Pleh za picu premažite uljem, pa spustite smjesu od mesa, izravnajte je tako da popunite pleh i pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Izvadite pleh iz rerne, na podlogu od mesa stavite pelat, isjeckan svjež paradajz, svježe šampinjone isjeckane na listiće, svježu papriku isjeckanu na trake, pa obilno pospite kačkavaljem i vratite u rernu na desetak minuta da se zapeče

Prijatno!

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )