Foto: null
Vrhunski ručak koji se brzo sprema
Kad pitate ljubitelje tijesta šta najviše vole, u najvećem broju slučajeva odgovor će biti pica.
Ali, oni koji vode računa o liniji ili žele da smršaju uglavnom će odbiti ovaj italijanski specijalitet, uz obrazloženje da „brašno goji“.
Jedno vrijeme je bila popularna pica sa podlogom od karfiola, koju su roditelji „podvaljivali“ djeci, a sada nam stiže apsolutni gurmanski hit – pica sa podlogom od pilećeg mesa!
Pileći file isjecite na kockice, pa ga sameljite u blenderu. Dodajte jednu glavicu isjeckanog crnog luka, jaje, malo soli i suvog začina. Sve dobro sjedinite
Pleh za picu premažite uljem, pa spustite smjesu od mesa, izravnajte je tako da popunite pleh i pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Izvadite pleh iz rerne, na podlogu od mesa stavite pelat, isjeckan svjež paradajz, svježe šampinjone isjeckane na listiće, svježu papriku isjeckanu na trake, pa obilno pospite kačkavaljem i vratite u rernu na desetak minuta da se zapeče