Foto: nezavisne.com

Odrasle su zadojene bogatstvom i luksuzom, putovale po svijetu, išle su u najbolje škole, a danas mahom rade sa roditeljima na razvijanju porodičnih biznisa i uvećanju bankovnih računa.

Srbija – Ema Cepter

Lijepa Ema je možda ostavljena na rođenju, ali je veoma brzo zapala za oko najbogatijem bračnom paru u Srbiji - Filipu i Madleni Cepter, koji su je odveli u topli dom i dali joj svu ljubav koju je mogla da zamisli. Njihova mezimica vremenom je pokupila sve najbolje od svojih roditelja.

Uspješni poslovni ljudi, veliki filantropi i pasionirani globtroteri ćerku su vodili svuda sa sobom, te je od malih nogu upoznala svjetske metropole. Dovoljan je jedan pogled na njen Instagram profil da bi vam bilo jasno da Ema obožava putovanja i umjetnost, kao i da je najčešće stacionirana u Londonu gdje je na master studijama, i u drugim evropskim metropolama. Ema Cepter na putovanja ide isključivo privatnim avionom, a destinacije koje posjećuju su uglavnom na Azurnoj obali.

Najčešće je u Monte Karlu, jednom od najbogatijih mjesta u Evropi. O njenom životu se ne zna mnogo, jer je veoma pažljiva sa onim što objavljuje na Instagramu, te njeni pratioci najčešće vide samo raskoš kojom je okružena. "Novac vam ne može kupiti sreću, ali bih radije plakala na jahti", napisala je jednom prilikom Ema koja očigledno uživa u raskoši kojom je okružena. Ćerka najbogatijih Srba i možda i najmlađa milionerka u Srbiji, s obzirom da ima samo 23 godine, u više navrata pokazala je detalje doma u kojem živi.

Nikad nije krila da uživa u luksuzu, a svaki detalj pažljivo je dekorisan i uređen. Ali se, ukoliko bacite pogled na njen profil, mogu vidjeti i detalji drugih nekretnina koje su u vlasništvu njene porodice, a koje posjeduju i ogroman bazen i slično, što se veoma često Ema i dijeli na mrežama. Bogatstvo njene porodice projcenjuje se na nevjerovatnih 2.6 milijardi dolara, te njeno uživanje u luksuzu i raskoši ne treba da čudi.

Ime Tea Slavica, možda nije previše poznato u Srbiji, ali u Hrvatskoj i te kako jeste, s obzirom na da je ova lijepa mlada dama unuka jedne od najbogatijih žena na Balkanu - Zdenke Infeld. Infeld je razvila veliki biznis u Austriji i Danskoj, a njena firma među vodećim je proizvođačima za gudačke instrumente na svijetu. Međutim, to nije sve. Ova uspješna poslovna žena posjeduje impozantnu zbirku od čak 14.000 slika među kojima su djela Pikasa, Klimta, Dalija, Kokoške i brojnih drugih.

Međutim, ogromno bogatstvo i luksuz nisu učinili njene nasljednike nerednicima, naprotiv. Lijepa Tea Slavica diplomirala je međunarodno poslovanje, a sudeći po objavama na Instagramu, na svoj uspjeh je više nego ponosna. Zanosna Hrvatica bila je i dejvojka poznatog fudbalera Dinama Bruna Petkovića. Oni su dugo bili "it" par na hrvatskoj sceni, a onda su naprasno raskinuli. Tea je sve njihove fotografije sa društvenih mreža obrisala, ali nastavila je da bude aktivna onlajn, posebno na Instagramu, gdje je prati skoro 15.000 ljudi.

Inače, ljepotica zelenih očiju koju zovu još i "balkanskom Anđelinom Džoli" zbog nevjerovatne sličnosti sa slavnom glumicom, pasionirana je zaljubljenica u konje, i ujedno je kontrolorka finansija u porodičnoj firmi. Bavila se i tenisom od svoje pete godine, pa do kraja srednje škole, kada je svaki dan po četiri sata imala treninge, a onda ju je zaokupio fakultet.

Pohađala je privatnu gimnaziju Benedikta Kotruljevića, te otišla na studije međunarodnog poslovanja na Rochester Institute of Technology u Zagrebu. U isti mah, ona ne skriva ljubav prema modi, te se redovno može vidjeti na mrežama u neodoljivim kombinacijama. Voli da putuje, te trenutke sa luksuznih desitinacija redovno dijeli sa pratiocima, a voli da provodi vrijeme i u galeriji svoje bake.

Crna Gora – Mija Knežević

Duško Knežević je crnogorski privrednik, bankar, univerzitetski profesor i osnivač i predsjednik upravnog odbora Atlas Grupe, koja se sastoji od nekoliko desetina kompanija u Srbiji, Crnoj Gori, na Kipru, u Rusiji i Velikoj Britaniji. Malo ko zna da je njegova nasljednica Mija Knežević jedna od pionirki u svijetu modnog blogovanja. Svoj blog Mij-A-Porter pokrenula je još davne 2009. i među rijetkima je uspjela da od sebe i svog jedinstvenog stila napravi svjetski brend i tako bude primijećena u Velikoj jabuci.

Dio detinjstva Mija je provela u Beogradu, a školovala se u Švajcarskoj, Londonu i Njujorku gdje je završila NYU. Nju je u decembru prošle godine Elle proglasio za influenserku godine i tom prilikom je izjavila: "Za svaku djevojku koja ima san, zapamtite, sve je moguće." Mija je završila studije vizuelnih komunikacija u Londonu i master studije medija i kulture na Univerzitetu u Njujorku. Provodi dosta vremena u bibliotekama istražujući i odlazeći na razne izložbe. To joj dozvoljava da bude svjesna šta se oko nje dešava i tako pronađe inspiraciju za svoje projekte. Kako tvrdi, veoma je inspirativno živjeti u Njujorku gdje je okružena mnoštvom talentovanih ljudi.

BiH – Amna Džambić Branković

Amna Džambić Branković je preduzetnica koja je odrasla u jednoj od najuspješnijih porodica u Bosni i Hercegovini. Ona je ćerka Senada Džambića, vlasnika trgovačkog lanca "Bingo". O ocu je jednom izjavila: "Najviše sam učila gledajući njega jer je najmudriji i najsposobniji čovjek kojeg poznajem.

Svaki dan u sedmici za njega je radni dan; uvijek je okružen sa mnoštvom ljudi, razvija nove ideje i poslove, i to sve sa velikom dozom optimizma i hrabrosti. Kada njega gledate, sve vam se čini logično i jednostavno, i vjerovatno sam tako nesvjesno htjela da i ja jednog dana budem barem dijelom takva osoba.

Marketing je oduvijek bio moja želja i ambicija, a onda sam, kroz obrazovanje i poslovno iskustvo u Bingu, stekla dodatnu hrabrost za ovaj korak. Poslovno iskustvo mog oca je veliko pa iz skoro svakog razgovora sa njim mogu nešto izvući, a onda to oblikovati i primijieniti u svom radu. Svojim primjerom, kako se ponašati u kriznim situacijama i kako iz svake izvući ono najbolje, već mi je dovoljno pružio. Međutim, u poslu se oslanjam na ideje i savjete prvenstveno svog tima." Njen muž je Adnan Branković, sin bivšeg premijera FBiH Nedžada Brankovića, a prema pisanju bh. medija, imali su svadbu decenije.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )