Foto: pixabay

Celulit je vrlo čest kod žena. Teško ga je izbjeći i kad se jednom pojavi, ne postoji način da se potpuno ukloni, ali svakako ga je moguće smanjiti. Stručnjak za wellness Victoria Adams kaže da postoje tri metode koje možete isprobati kod kuće.

Celulit je neravni dio kože, najčešće zadnjice ili bedara, uzrokovan nakupljanjem masnoće ispod kože.

"Masaža tijela mi je omiljeni način smanjivanja celulita, a rezultati se mogu vidjeti već nakon dvije sedmice. Možete je izvoditi koristeći četku ili ruke, a potrebno ju je izvoditi nekoliko puta sedmično", rekla je Adams za Express.

Kako pojašnjava, mehanička masaža tijela mobilizuje stanice i pomaže riješiti se masnih naslaga. Takođe potiče protok krvi, regeneraciju tkiva i limfnu drenažu.

"Radite kružne poteze prema gore", savjetuje.

Osim toga, ako na tijelo nanosite hidratantnu kremu za masažu, postoji jedan sastojak koji bi mogao biti koristan.

"Kofein primijenjen lokalno može dehidrirati masne stanice, a tim postupkom ih smanjujete", dodaje Victoria te savjetuje da smanjite unos prerađene hrane i kalorija uopšte te vodite aktivniji život i izvodite vježbe snage.

"Jedan od najbolji načina za smanjenje celulita je povećanje nivoa tjelesne aktivnosti. Želite da tijelo sagorijeva, a ne da skladišti višak masnoće", napominje.

I na kraju, pokušajte kontrolisati nivo stresa.

"Ako je tijelo pod ekstremnim stresom, ono može proizvesti višak kortizola, koji šalje tijelu signal da skladišti mast, a ne da je sagorijeva", tvrdi.

Adams je iz vlastitog iskustva otkrila da dugotrajna nepokretnost pogoršava celulit, a redovita, umjerena tjelovježba brzo mijenja situaciju.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )