Foto: Glas Srpske

Evrovizija svake godine iznedri neki novi hit nastup o kome se još dugo priča, a ovo je šest nezaboravnih izvedbi koje će uvijek ostati zapamćene u njenoj istoriji.

Evrovizijsko takmičenje svake godine okuplja brojne države koje nastoje da pobjede. Pravila nema, nekada je najboljom proglašena balada, a nekada pop pjesma u kojoj pjevačica kukuriče - naravno Neta i pjesma "Toj".
 
Ovo je šest nezaboravnih nastupa kojih se sigurno sjećate, a koji će uvijek ostati upamćeni u istoriji Eurovizije, što zbog kostima na pozornici, što zbog same izvedbe ili izvođača.
 
Finski hevi metal sastav Lordi davne je 2006. godine napravio potpuni spektakl na pozornici Eurosonga i njime osigurao Finskoj prvu pobjedu ikad. Sa svojom pesmom ''Xard Rock Hallelujah'' sve su gledaoce vezali za male ekrane, a njihovi kostimi ostali su mnogima urezani u pamćenje, posebno deci koja su ovaj nastup gledala sa strahom u očima.
 
U čudovišnim kostimima nastupaju i inače, ali od njihove pobede na Evroviziji prestali su da budu dio medijske pompe i javnosti pa ih se danas mnogi sjećaju samo po ovom.
 
Verka Serdučka ime je pak koje će mnogima odmah namamiti osmeh na lice, a druga je to persona i alter ego ukrajinskog komičara, glumca i pevača Andrija Mijahloviča Danilka koji je 2007. godine gledaoce zabavio svojom izvedbom pjesme ''Dancing Lasha Tumbai''.
 
''Sieben, sieben, ai ly-lu, sieben, sieben, eins,sieben, sieben, ai ly-lyu, eins, cvaj, draj'' stihovi su koji teško izlaze iz glave, a svojim svetlucavim kostimom i sa zvezdom na glavi Verka se upisala na popis jednog od najboljih nastupa na Evroviziji ikad.
 
S druge strane, jedan od najzavodljivijih nastupa tih vremena bio je i onaj turske predstavnice 2009. godine Hadise koja je izvela pesmu ''Düm tek tek''. U za to vrijeme vrlo razgoličenim kostimima, Hadise je uz pomoć plesačica zavela gledaoce Eurosonga, a zarazni ritam pesmu je doveo do četvrtog mesta te godine piše Dnevnik.hr.
 
A sledeći nastup mnogima je ostao i omiljeni, a izvela ga je ukrajinska predstavnica Ruslana.
 
''Wils Dances ' dominirao je na pozornici davne 2004. godine, a ovaj ples mnogi su danima kasnije pokušavali da nauče da plešu. Zgodna Ruslana time se upisala među sam vrh evrovizijskih nastupa, a izveba je ostala jedna od najenergičnijih na ikad.
 
A mnogo kontroverzi izazvao je sledeći izvođač. Tomas Nojvrit, odnosno Končita Vurst koja je 2014. godine odnela pobijedu što je šokiralo javnost zbog toga što je među prvima u svijetu krenula otvoreno da govori o transeksualnim osobama.
 
U uskoj haljini, s dugom kosom i bradom na licu Končita je izvela pesmu ''Rise Like a Phoenih'', a mnogima je ova pesma postala jedna od prvih koja padne napamet kada se spomene Evrovizija.
 
Vidjećemo da li će nastup komšija Let 3 ući u istoriju jer je njihov nastup na ovogodišnjem takmičenju bio poprilično interesantan.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )