Foto: YOUTUBE/ SCREENSHOT

Dok tipični film traje između 90 minuta i 2 sata, mnogi vrhunski filmski stvaraoci su uspješno opravdali pretvaranje svojih igranih filmova u bioskopske događaje od 3 sata i više (sa različitim rezultatima).

Ali da li ste znali da najduži film ikada snimljen daleko to prevazilazi? Film Logistika, objavljen u Švedskoj 2012. godine, traje čak 35 dana i 17 sati, prenosi Index.
 
Logistika nije standardni holivudski ep. Eksperimentalnom filmu, koji su osmislili i režirali švedski reditelji Erika Magnuson i Danijel Anderson, nedostaje bilo kakva konvencionalna struktura.
 
Kako se navodi na veb stranici filma, koncept je počeo pitanjem “Odakle dolaze svi gedžeti?“ Erika Magnuson i Anderson su pokušali da odgovore na to pitanje prateći životni ciklus pedometra.

Priča počinje u dućanu u Stokholmu, gdje se artikal prodaje, zatim se kreće unazad kako bi zabilježio svoj put do potrošača. Logistika vodi gledaoce na kamion, teretni voz, veliki kontejnerski brod i na kraju u fabriku u kineskoj četvrti Bao'an. Putovanje se odvija u stvarnom vremenu, tako da publika dobija istinski i tačan osjećaj vremena i udaljenosti potrebnih za isporuku gedžeta ljudima koji ih koriste na drugom kraju svijeta.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )