Foto: Pixabay

Novac ne kupuje sreću, ali pomaže da sve bude podnošljivije. Naročito ako ćete svoje bogatstvo uložiti u luksuzne automobile i superautomobile. Ako ste jedan od onih koji ne znaju limit na svom bankovnom računu, ova lista vas zanima, jer svaki zaljubljenik u dobre automobile ne bi oklijevao da u svoju kolekciju doda bar jedan od pet najskupljih automobila svih vremena.

Ukupna vrijednost ovih automobila premašuje 60 miliona evra, pa je jasno da je riječ o vozilima koja su dostupna samo veoma odabranoj grupi milijardera, piše Autoklub.
 
5. Koenigsegg Trevita
Cijena: 4,3 miliona evra
 
S ograničenom proizvodnjom od samo tri primjerka, Koenigsegg CCXR Trevita jedan je od najekskluzivnijih automobila koje je stvorila švedska kompanija. Ima snažan 4,8-litreni V8 motor s kompresorom koji razvija 1018 KS, a do stotke može ubrzati za 2,8 sekundi i nastaviti da ubrzava sve do najveće brzine od 395 km.
 
4. Pagani Huayra Imola
Cijena: 4,9 miliona evra
 
Pagani Huayra Imola posebno je izdanje od kojeg je proizvedeno samo pet primjeraka nakon lansiranja 2019. Ima 6,0-litreni V12 biturbo motor kojeg je razvio Mercedes-AMG od 838 KS i 1100 Nm obrtnog momenta, te ukupnu težinu od 1246 kilograma. Od nule do 100 km/h ubrzava za manje od 3 sekunde, a najveća brzina mu je preko 330 km/h.
 
3. Rolls-Royce Sweptail
Cena: 11,6 miliona evra
 
Rolls-Royce Sweptail još jedan je primjer dokle ide ekskluzivnost britanske kompanije. Predstavljen 2017, to je elegantni kupe koji je napravljen po narudžbini, a u ponudi je samo jedan primjerak. Ne ističe se po svojim performansama, zahvaljujući 6,75-litrenom V12 s oko 460 KS snage, ali se ističe po ekskluzivnosti i veštini izrade kojom odiše njegov dizajn.
 
2. Bugatti La Voiture Noire
Cijena: 17 miliona evra
 
Drugi najskuplji automobil svih vremena je Bugatti La Voiture Noire, moderna reinterpretacija klasičnog Type 57 SC Atlantica. Stvoren kako bi proslavio 110-godišnju istoriju Bugattija, ovaj jedinstveni automobil na svijetu opremljen je dobro poznatim 8,0-litrenim W16 motorom i četiri turbine s 1500 KS i 1600 Nm obrtnog momenta.
 
1. Rolls-Royce Boat Tail
Cijena: 23 miliona evra
 
Na kraju, ovu listu završavamo s najskupljim automobilom svih vremena, Rolls-Royceom Boat Tailom, luksuznim unikatnim kabrioletom izrađenim po narudžbini. Za njegovu izradu bilo je potrebno četiri godine rada, a inspirisan je jedrenjem. Opremljen je V12 motorom od 6,75 litara sa 600 KS.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )