Foto: pixabay

Spisak je kratak.

Nakon cijelog skandala sa izbacivanjem Novaka Đokovića iz Australije britanski Telegraf je pokrenuo istraživanje i rešio da otkrije koliko među najboljih 100 na ATP listi ima nevakcinisanih. 
 
Prema podacima do kojih su oni došli samo jedan teniser u prvih 100 na svijetu uz Novaka Đokovića nije vakcinisan. To je Amerikanac Tenis Sandgren koji je tokom cijele ove situacije svim srcem bio uz Novaka i konstantno ga podržavao. 
 
Ovaj 30-godišnjak je jedini nevakcinisan u prvih 100 na svijetu, a što se tiče VTA liste "Telegraf" navodi da je samo jedna teniserka u prvih 100 nevakcinisana. 
 
Sandgren je i sam rekao da nije vakcinisan i istakao je da nije tražio medicinsko izuzeće od Australijan opena jer nije ispunjavao nijedan od potrebnih uslova. Takođe nedavno je istakao da bi se, u slučaju da je trenutno na Australijan openu, povukao u znak protesta zbog deportacije najboljeg na svijetu. 
 
U međuvremenu, od početka godine najveća pažnja u vezi s ovom temom stavljena je na Novaka Đokovića, koji je nevakcinisan i pod sve većim pritiskom, jer je ogroman broj turnira na kojima je zabranjeno učešće svakome ko nije primio bar dvije doze cepiva protiv korone.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )