Foto: nezavisne.com

Nadležni organi u Srbiji utvrđuju ko je od braće Hajrizi brutalno ubio policajca u Loznici

Policija Republike Srpske u Bijeljini je uhapsila jednu osoba koja se dovodi u direktnu vezu sa odbjeglim ubicom policajca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanjem njegovog kolege Vjekoslava Ilića (50) u Loznici, a ovo je posljednji snimak osumnjičenog ubice i robijaša Fatona Hajrizija.

Inače, sumnja se da je upravo Faton ukrao dokumenta bratu Artonu koji radi u Njemačkoj i da je sa njegovim dokumentima pokušao da pređe granicu kod Loznice.

Podsjetimo, Artonova dokumenta nađena su u taksi vozilu u kojem je bio muškarac koji je ubio jednog policajca i teško ranio njegovog kolegu. Policija je odmah raspisala potragu za ubicom koji je nakon pucnjave pješke pobjegao. Kasnije se ispostavilo, a to je potvrdio sam Arton, ali i njegovi roditelji da je zapravao ostao bez dokumenata i da sumnja da mu ih je brat robijaš ukrao, prenosi Informer.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je međutim da su lažne informacije o navodnoj izjavi Artona Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat, jer ako je brat već došao u Njemačku, što bi se vraćao u Preševo!? Lice čija su dokumenta kod naše policije Artan Hajrizi, dao je izjavu policiji u Hanoveru danas u 11:55 da mu je prekjuče njegov brat Faton iz njegovog stana u Hanoveru ukrao lična dokumenta. “U pitanju je klasična laž, jer po kojoj logici lice se iz Hanovera vraća u Preševo ilegalno i ponovo pokuša da ilegalno ode u Njemačku?! Iz ovoga se jasno vidi da je to dogovoreno ranije i da je riječ o organizovanom aktu.

Njemačka policija treba hitno da odgovori da li je Faton bio u Hanoveru i kako je ušao i izašao, i kako se našao u Preševu i zašto, sa kojim ciljem? Posljedica tog terorističkog akta i organizacije je ubistvo policajca, i zato tražimo i očekujemo punu saradnju sa nemačkom policijom i EULEKSOM, a ne laži u koje niko ne vjeruje”, poručio je Dačić

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )