Foto: ANTONIO BAT/EPA

Pripreme za opsežan i zahtjevan projekat popisa stanovništva u Hrvatskoj traju još od 2016. godine i još prije mjesec dana direktorka Državnog zavoda za statistiku (DZS) Lidija Brković je pred saborskim je odborom za lokalnu samoupravu tvrdila kako se sve pripreme provode redovno.

Radi se o mjesecima

Isto što i Brković, tvrdio je na televiziji N1 početkom decembra i Boris Milošević, potpredsjednik Vlade Hrvatske u čijem je resoru i popis.

No, popis stanovništva u Hrvatskoj neće početi kako je planirano 1. aprila, nego će biti odgođen na neizvjesno vrijeme.

Koordinator za popis stanovništva u DZS Damir Plesac kazao je u emisiji “Točka na tjedan” na televiziji N1 kako se radi o mjesecima i da je glavni razog – koronakriza.

U DZS još ne znaju na koliko će se dugo odgoditi popis, jer to će, kako kaže Plesac, zavisiti od epidemioloških mjera i odluci Vlade i Sabora koji moraju promijeniti Zakon o popisu stanovništva.

Hrvatski mediji pišu da je iz njegovih odgovora jasno da popis ne treba očekivati prije juna jer na pitanje voditeljke i urednice Nataše Božić Šarić “radi li se o sedmicama ili mjesecima odgode”, Plesac odgovara kako se radi o “mjesecima”, piše Avaz.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )