SastojciKoličina
junetina500 g
slanina180 g
šargarepa300 g
crni luk2 glavice
bijeli luk4 čena
goveđa supa2 dl
crno vino2 dl
suva majčina dušica1/2 kašičice
sok od paradajza1 dl
šampinjoni250 g
brašno3 kašike
sopo ukusu
biberpo ukusu
uljepo potrebi

Kako pripremiti

  • U tiganju propržite slaninicu na malo ulja, pa je sklonite sa strane. Junetinu isjecite na komadiće, pospite je brašnom, propržite u istom ulju u kome ste pržili slaninicu, pa i njega izvadite sa strane.

  • Isjeckajte crni i bijeli luk i šargarepu, pa i njih prodinstajte u istom tiganju, a po potrebi dodajte još malo ulja. Nalijte sok od paradajza, dodajte meso i slaninu, začinite majčinom dušicom i solju i ostavite da se krčka pola sata.

  • Dodajte supu, vino, pomješajte, pa kuvajte još sat vremena. Šampinjone isjecite krupnije, izdinstajte ih na ulju, dodajte ih paprikašu i krčkajte još koji minut.