Sastojci | Količina |
junetina | 500 g |
slanina | 180 g |
šargarepa | 300 g |
crni luk | 2 glavice |
bijeli luk | 4 čena |
goveđa supa | 2 dl |
crno vino | 2 dl |
suva majčina dušica | 1/2 kašičice |
sok od paradajza | 1 dl |
šampinjoni | 250 g |
brašno | 3 kašike |
so | po ukusu |
biber | po ukusu |
ulje | po potrebi |
Kako pripremiti
U tiganju propržite slaninicu na malo ulja, pa je sklonite sa strane. Junetinu isjecite na komadiće, pospite je brašnom, propržite u istom ulju u kome ste pržili slaninicu, pa i njega izvadite sa strane.
Isjeckajte crni i bijeli luk i šargarepu, pa i njih prodinstajte u istom tiganju, a po potrebi dodajte još malo ulja. Nalijte sok od paradajza, dodajte meso i slaninu, začinite majčinom dušicom i solju i ostavite da se krčka pola sata.
Dodajte supu, vino, pomješajte, pa kuvajte još sat vremena. Šampinjone isjecite krupnije, izdinstajte ih na ulju, dodajte ih paprikašu i krčkajte još koji minut.