| Sastojci | Količina | 
| junetina | 500 g | 
| slanina | 180 g | 
| šargarepa | 300 g | 
| crni luk | 2 glavice | 
| bijeli luk | 4 čena | 
| goveđa supa | 2 dl | 
| crno vino | 2 dl | 
| suva majčina dušica | 1/2 kašičice | 
| sok od paradajza | 1 dl | 
| šampinjoni | 250 g | 
| brašno | 3 kašike | 
| so | po ukusu | 
| biber | po ukusu | 
| ulje | po potrebi | 
Kako pripremiti
U tiganju propržite slaninicu na malo ulja, pa je sklonite sa strane. Junetinu isjecite na komadiće, pospite je brašnom, propržite u istom ulju u kome ste pržili slaninicu, pa i njega izvadite sa strane.
Isjeckajte crni i bijeli luk i šargarepu, pa i njih prodinstajte u istom tiganju, a po potrebi dodajte još malo ulja. Nalijte sok od paradajza, dodajte meso i slaninu, začinite majčinom dušicom i solju i ostavite da se krčka pola sata.
Dodajte supu, vino, pomješajte, pa kuvajte još sat vremena. Šampinjone isjecite krupnije, izdinstajte ih na ulju, dodajte ih paprikašu i krčkajte još koji minut.