Foto: Screenshot/Twitter

Cloe Fields i njen partner Christian Zelada preživjeli su nakon što je njihov automobil skrenuo s kalifornijskog auto-puta i sletio preko litice u 90 metara duboki kanjon.

Par je u utorak bio na ležernoj planinskoj vožnji u blizini svoje kuće u Glendaleu, kada je Zelada stao da propusti drugi automobil. U roku od nekoliko sekundi njihov Hyundai Elantra izletio je na šljunčanu cestu i survao se unatrag s litice duž auto-puta Angeles Forest.
 
"Sve što smo mogli vidjeti bilo je drveće, prljavština i dim. Udarali smo u drveće. Onda smo osjetili kotrljanje i bili smo naglavačke", rekla je Fields u razgovoru za magazin People, prenosi Index.
 
Njihov je automobil sletio na krov nakon što je pao s gotovo 90 metara u kanjon Monkey. Prošli su samo s ogrebotinama.
 
"Moja prva misao bila je gdje mi je telefon", kazala je Fields.
 
Upravo je njezin telefon upotrijebio novu tehnologiju za automatsko otkrivanje sudara i uputio SOS poziv putem satelita Appleovom centru za hitne slučajeve, koji je brzo obavijestio službenike o nezgodi i njenoj lokaciji. 
 
Unutar 30 minuta službenici okruga Los Angeles uspjeli su spasiti Fields i Zeladu.
 
Helikopter Ureda za specijalno provođenje korišten je da stigne do mjesta nesreće duboko u kanjonu. Dok je helikopter lebdio iznad, tim je spustio medicinare i izvukao par na sigurno pomoću užeta. Vlasti su na društvenim mrežama objavile snimak dramatičnog spašavanja.
 
"Hiperventilirao sam i plakao u isto vrijeme. Rekli su mi: ''Dobro si, živ si, dobro si.' Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo", rekao je Zelada.
 
Par je avionom prebačen u bolnicu Huntington u Pasadeni, gdje su im ljekari sanirali manje ogrebotine.
 
"Osjećao sam se kao da sam na napornom treningu", zaključio je Zelada.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )