Foto: srpskainfo.com

Fudbaleri Partizana ostvarili su još jednu pobjedu u Ling long Super ligi Srbije. Oni su danas, u utakmici 13. kola pobijedili Radnik iz Surdulice rezultatom 2:0.

Crno-bijeli su se dugo mučili protiv disciplinovane odbrane gostiju, ali su na kraju pogocima Jojića i Rikarda uspjeli da slome žilavog protivnika, upišu 11. pobjedu iz 12 utakmica i sačuvaju lidersku poziciju u šampionatu.

Od samog starta utakmice Partizan je, očekivano, nametnuo svoj ritam i konstantno obigravao oko kaznenog prostora gostiju. Ipak, tokom prvih pola sata susreta crno-bijeli nisu uspjeli da pronađu pukotinu u odbrani rivala, koji se organizovano i disciplinovano branio.

Ekipa Aleksandra Stanojevića je uglavnom pokušavala preko bokova da probije bedem protivnika, ali centaršutevi Uriševića i Miljkovića nisu uspjevali da pronađu metu u kaznenom prostoru Radnika.

Prvu ozbiljniju šansu Partizan je imao preko Nikole Terzića, čiji je udarac sa ivice šesnaesterca u 29. minutu, završio tik pored lijeve stative. Međutim, uskoro je uslijedilo slavlje domaćina koji je četiri minuta kasnije uspio da dođe do pogotka.

Igrao se 33. minut kada je pomenuti Terzić odlično probio po desnoj strani, lijepo zavrnuo loptu u srce kaznenog za Saničanina, čiji je pokušaj prvobitno blokirala odbrana gostiju. Ipak, na pravom mjestu našao se Miloš Jojić, koji je odbitak smjestio u mrežu i „otključao bravu“ Surduličana.

Konačno razrješenje pitanja pobjednika došlo je u 74. minutu, kada je Rikardo stigao do svog 14 prvenstvenog gola. On je odlično reagovao u šesnaestercu nakon sjajnog centaršuta Zdjelara i glavom duplirao prednost svog tima.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )