Foto: rts.rs

Košarkaši beogradskog Partizana novu kampanju u Evrokupu počinju večeras gostovanjem kod Huventuda u Badaloni. Početak meča je u 20.45.

To će ujuedno biti i prvi zvanični meč crno-bijelih košarkaša nakon 9. marta i prekida sezone usljed starta pandemije koronavirusa u Evropi.

Takođe, večerašnji okršaj u Španiji je i oficijelni debi na klupi za novog trenera Vladu Šćepanovića.

"Nikada kao igrač nisam imao ovoliki period bez zvanične utakmice i sada se svi susrećemo sa potpuno novom situacijom. Svi željno očekujemo da konačno krenemo i počne da se igra, sa pozitivnog dozom nervoze, koja je uvijek prisutna kada se utakmica igra. Uspjeli smo da se spremimo koliko smo uspjeli, zahtjevna i teška utakmica protiv ekipe koja je već odigrala tri kola španske lige i koja je imala jake mečeve. Mi smo u situaciji da nismo imali kvalitenijih pripremnih utakmica, ali šta je - tu je", rekao je Šćepanović u najavi meča.

Trener Partizana izjavio je da će njegov tim biti ku punom sastavu za večerašnju utakmicu, a osvrnuo se i na rivala.

"Tipična španska ekipa, koja je u trčanju možda među najboljima u Španiji. Izuzimajući utakmicu protiv Reala, imaju dve pobede protiv Unikahe i Sevilje na strani. Kada dobro trči, šutira, to je ekipa koja može da napravi velike probleme", dodao je Šćepanović.

Mladi bek Uroš Trifunović najavljuje trijumf u Španiji.

"Idemo da pobedimo iako je Huventud je već odigrao tri zvanične utakmice, pobedili su Unikahu i Sevilju, a izgubili su od Reala. Mislim da će to biti jedna teška utakmica za nas. Ako uđemo koncentrisani i spremni da igramo u kontaktu, mislim da možemo da pobedimo", istakao je Trifunović.

U grupi A, pored Partizana i Huventuda, nalaze se još i Uniks, Venecija, Bašakšehir i Burž.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )