Foto: glassrpske

JEREVAN - Uspostavljanje primirja u Nagorno-Karabahu ne znači da Azerbejdžan više ne želi da uvlači Jermeniju u vojne operacije, upozorio je danas premijer Jermenije Nikol Pašinjan.

On je ocjenio da je jedan od ciljeva azerbejdžanskog napada u Nagorno-Karabahu uvlačenje Jermenije u vojne operacije, ali i stvaranje haosa u Jermeniji.
    
„Činjenica da je uspostavljen prekid vatre u Nagorno-Karabahu ne znači da to pitanje više nije na dnevnom redu onih koji su ga doveli na dnevni red“, rekao je Pašinjan, prenosi Armenpres.
    
Premijer je naglasio da Jermenija nije bila uključena niti učestvovala u pregovorima o uslovima prekida vatre.
    
„Bili smo svesni da se takav proces odvija, ali nismo imali nikakvog učešća. I ja sam izrazio zbunjenost ovim procesom i pominjanjem povlačenja jedinica Oružanih snaga Jermenije iz Nagorno-Karabaha, iako smo više puta govorili da Jermenija nema vojsku u Nagorno-Karabahu“, istakao je Pašinjan.
    
Prema njegovim riječima, jedinice Vojske odbrane Nagorno-Karabaha raspoređene su na istim pozicijama na kojima su bile stacionirane u vreme stupanja na snagu prekida vatre.
    
„Prema informacijama koje imamo u ovom trenutku, jedinice Kopnene vojske i dalje se nalaze na istim lokacijama na kojima su bile pozicionirane u trenutku uspostavljanja primirja. Isto važi i za azerbejdžansku vojsku“, rekao je Pašinjan.
    
On je naveo da se jedan incident dogodio danas u blizini Stepanakerta.     
    
"Sve u svemu, primirje se održava, iako je u nekim oblastima bilo kršenja", rekao je jermenski premijer.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )